SVJETLO NA KRAJU TUNELA Hrvatski trener zove Halilovića u slavni klub

Foto: Getty Images / Guliver Image

ALEN HALILOVIĆ želi što prije zaboraviti sezonu u kojoj se nije naigrao ni u Hamburgeru, a niti u Las Palmasu. Talentirani hrvatski 20-godišnji veznjak nikako da se uklopi u neku momčad i konačno zaigra u kontinuitetu.

Nakon transfera 2014. iz Dinama u Barcelonu za 2,2 milijuna eura, mladi Hrvat nije dobio priliku na Nou Campu, pa je išao na posudbu u Sporting Gijon, gdje je u 36 utakmica zabio tri gola i, čini se, igrao na dosta visokoj razini.

Uslijedili su pozivi nekih europskih klubova, ali je Halilović završio u Hamburgeru prošlog ljeta za 5,5 milijuna eura. Međutim, svega šest utakmica odigrao je u Njemačkoj, a u siječnju se preselio kod Las Palmasa na posudbu.

No nova španjolska avantura nije mu puno pomogla. Naprotiv. Često na klupi, uz svega 645 minuta provedenih na travnjaku i dvije asistencije nisu uvjerile klub s Kanarskih otoka da ga zadrži. Tako se Hrvat ponovno vratio u Hamburger koji ga se, također, želi riješiti.

I onda, poput svjetla na kraju tunela, ukazao se - Galatasaray. Turski velikan, čiji je trener Igor Tudor, želio bi dovesti Halilovića i pružiti mu priliku sljedeće sezone. Tudor planira izgraditi momčad po svom ukusu, a bivši igrač Dinama jedna je od njegovih meta u prijelaznom roku, tvrde turski mediji. 

Unatoč slaboj sezoni, trenutačna vrijednost Halilovića iznosi četiri milijuna eura, a Hamburger bi vjerojatno pristao i na manji iznos ili bi ga mogao poslati na novu posudbu, ovog puta u Istanbul. 

Pročitajte više