Svjetski mediji: Modrić je skinuo krunu Ronaldu

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ je proglašen za najboljeg nogometaša Europe za 2018. godinu. Nevjerojatni Zadranin je nakon osvojene treće Lige prvaka u nizu s Realom, četvrte u karijeri, stigao do povijesnog srebra s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je proglašen za najboljeg igrača natjecanja. 

Sada je u kolekciju individualnih trofeja dodao i nagradu za najboljeg igrača Europe po izboru UEFA-e, a trofej je dobio u Monte Carlu na svečanoj ceremoniji. 

"Ovo je predivno, nevjerojatno ostvarenje sna. Igram za najbolji klub na svijetu i osvajam trofeje. Kapetan sam hrvatske reprezentacije na što sam posebno ponosan", rekao je na početku Modrić, te nastavio govoriti o velikim izazovima koji čekaju njega i Real...
 

 

Modrić je odnio uvjerljivu pobjedu ispred bivšeg suigrača Cristiana Ronalda, koji nije ni došao u Monte Carlu, i Mohameda Salaha iz Liverpoola. 

POPIS GLASOVA ZA NAJBOLJE IGRAČA EUROPE: 

LUKA MODRIĆ - 313 glasova

Cristiano Ronaldo - 223

Mohamed Salah - 134

Antoine Griezmann - 72

Lionel Messi - 55

Kylian Mbappé - 43

Kevin De Bruyne - 28

Raphaël Varane - 23

Eden Hazard - 15

Sergio Ramos - 12

"Modrić je skinuo krunu Ronaldu i postao najbolji u Europi", piše španjolska Marca, inače bliska Real Madridu. 

Španjolski list navodi kako je Modrić prekinuo dominaciju Ronalda i Messija, te bi ove godine mogao postati prvi nogometaš od 2007. i Kake koji će u konkurenciji Zlatne lopte razbiti rivalstvo Portugalca i Argentinca. 

Modrić je proglašen i za najboljeg europskog veznjaka ispred suigrača iz Reala Tonija Kroosa te člana Manchester Cityja i trećeg na svijetu Kevina De Bruynea. 

"Real osvojio sve nagrade, Modrić ispred Ronalda", naglašava katalonski Sport...

"Igrači Reala osvojili su sve individualne nagrade, a Modrić je pobijedio u konkurenciji s Ronaldom i Salahom te osvojio titulu najboljeg veznjaka i nogometaša Europe. Uzalud je Ronaldo zabio 15 golova prošle sezone u Ligi prvaka, jer je iza Luke nestvarna godina u kojoj je osvojio treću Ligu prvaka zaredom s Realom i vodio Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva", pišu Katalonci. 

Brojnim čestitkama pridružila se i UEFA, koja se naklonila hrvatskom veznjaku...

Odmah se javio i Ivan Perišić, koji je putem Instagrama poslao čestitku Modriću.

Za razliku od engleskih medija, koji nisu posvetili puno prostora novom najboljem nogometašu Europe, Francuzi su ispratili osvajanje Lukine nagrade...

"Modrić najbolji u Europi. Bio je jedan od ključnih igrača Reala na putu do obrane Lige prvaka te kao kapetan vodio Hrvatsku do velikog finala s Francuskom. Osvojio je nagradu s velikim brojem glasova ispred Ronalda i Salaha, a bit će i jedan od velikih favorita za osvajanje Zlatne lopte", konstatira L'Equipe. 

Pročitajte više