Svjetski prvak postao menadžer, vraća Kubicu u Formulu 1

Foto: Getty Images/Guliver Image

ROBERT KUBICA mogao bi testirati za Williams nakon što je Sainz popunio drugo mjesto u Renaultu iduće sezone, a Sergio Perez produljio ugovor s Force Indijom.
 

Poljak se ove godine neočekivano vratio u središte pozornosti Formule 1 nakon što je testirao Lotusov E20 iz 2012., a zatim i aktualni Renaultov bolid iz 2017. R.S.17 u Mađarskoj.

Kubica je u tim testovima pokazao da nema fizičkih ograničenja kad je riječ o vožnji najbržih bolida današnjice, ali to ipak nije bilo dovoljno da ga Renault odluči angažirati kao momčadskog kolegu Hulkenbergu.

Aktualni svjetski prvak Nico Rosberg postao je jedan od menadžera Roberta Kubice koji će mu pomoći da pronađe mjesto u Formuli 1 2018.

Williams će gotovo sigurno zadržati Strolla iduće sezone zbog poboljšanih nastupa u drugom dijelu sezone i novca koji sa sobom nosi, a čini se da će ovo biti posljednja sezona za Massu koji kaže da će ostati ako Williams pokaže da ga želi.

Nakon što se Rosberg pridružio menadžerskom timu Roberta Kubice, pojavile su se glasine da bi Kubica mogao dobiti priliku u Williamsu FW36 iz 2014. koji je intenzivno testirao i Lance Stroll, a test bi se odvijao daleko od očiju javnosti za procjenu Poljakove spremnosti.

Izvori tvrde da Williamsov glavni sponzor Martini traži da barem jedan od njihovih dvojice vozača bude stariji od 25 godina, a Kubica ne samo da zadovoljava taj uvjet, nego bi i Martini dobio veliku medijsku pozornost u slučaju jedne od najljepših priča o povratku već otpisanog vozača u najviši rang motorsporta.

Rosberg je prve četiri sezone proveo u Williamsu gdje i dalje ima vrlo dobre odnose, a njegov je otac Keke postao svjetski prvak 1982. vozeći upravo za Williams.
 

 

 

 

Pročitajte više