liga prvaka

Tadić rasturio Real, srušio rekorde Lige prvaka i izjednačio se s legendom Ajaxa

Foto: Guliver Image/Getty Images

DUŠAN TADIĆ je sinoć sam, doslovce sam, srušio Real usred Bernabeua, detronizirao je trostrukog uzastopnog prvaka Europe i izbacio ga iz Lige prvaka. Ajax je jučer na Bernabeu napravio jednu od najvećih senzacija u povijesti Lige prvaka. Kopljanici su veličanstvenom utakmicom razbili Madriđane u njihovom domu 4:1 (nadoknadili 1:2 iz Amsterdama) i plasirali se među osam najboljih na Starom kontinentu. Realu se prvi put nakon sezone 2009./2010. dogodilo da je ispao u ovako ranoj fazi natjecanja.

Tadić je odigrao briljantnu partiju, kod većine relevantnih svjetskih medija dobio je maksimalnu desetku, a usput je srušio neke rekorde u Ligi prvaka te se izjednačio s još jednom legendom Ajaxa – Jarijem Litmanenom.

Naime, Tadić je postao tek drugi igrač Kopljanika koji je u jednoj sezoni LP-a zabio šest golova. Veliki Finac, prvak Europe 1995., to je napravio dva puta. Te slavne 1994./1995. te godinu dana kasnije kad su igrali finale i nakon penala izgubili od Juventusa.

Osim toga, Tadić je jedini igrač na LP-a ove sezone koji je direktno utjecao na devet golova. Srbin u svom kontu ima spomenutih šest golova i tri asistencije.

Kad smo već kod asistencija, Tadić je prvi igrač Ajaxa od 2011. i Cristiana Eriksena koji je dva puta asistirao na jednom susretu. Podsjetimo, Danac je to učinio protiv Dinama iz Zagreba.

Pročitajte više