Talijani: Dinamo je blizu realizacije velikog transfera

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

JOSIP BREKALO, povremeni hrvatski reprezentativac, uskoro bi mogao biti predstavljen kao novi igrač Dinama. Brekalo se posljednjih tjedana povezivao s Fiorentinom i Monzom, ali talijanski mediji javljaju da je najbliži povratku u Dinamo.

U nedjelju navečer talijanski novinar Nicolo Schira objavio je da su ga Nijemci spremni pustiti natrag u Dinamo te da se samo čeka njegov odgovor. Dinamo 24-godišnjeg nogometaša želi dovesti kao zamjenu za Mislava Oršića.

Sada Calciomercato javlja da je Dinamo jako blizu dovođenja Brekala te da bi već danas mogao dobiti njegov pozitivan odgovor i zaključiti posao. Hrvatski nogometaš u Njemačkoj trenira s juniorima te ne konkurira za sastav prve momčadi. Wolfsburg mu neće praviti probleme prilikom odlaska jer mu ugovor ionako istječe za šest mjeseci.

Dinamo je 2016. prodao Brekala za 10 milijuna eura

Podsjetimo, Dinamo je Brekala prodao Wolfsburgu 2016. godine za 10 milijuna eura. Za njemački klub skupio je 128 nastupa i zabio 22 gola. Prošle sezone igrao je na posudbi u Torinu, dok je ove sezone odigrao samo sedam utakmica u Wolfsburgu.

Zbog manjka minutaže u klubu Brekalo je propustio i Svjetsko prvenstvo u Kataru iako je dotad bio redovan na popisima Zlatka Dalića. Imao je i veliku ulogu u reprezentaciji na Europskom prvenstvu 2021. godine.

Pročitajte više