Talijani na mukama: Što se to događa s Ivanom Perišićem?

Foto: EPA-EFE

IVAN PERIŠIĆ ove sezone za Inter ima 21 nastup, dva gola i dvije asistencije. Uz neočekivano slab statistički učinak ponajboljeg hrvatskog nogometaša vezana je i blijeda igra za milanski klub.

Smatraju tamošnji analitičari kako 29-godišnji ofenzivac ne daje jednak trud u Interu kao u reprezentaciji Hrvatske i to čini razliku u kvaliteti njegovih igara.

U kolumni Richarda Halla koju prenosi Football Italia stoji kako Hrvat nije u formi za pamćenje uz konstataciju da bi Inter bio lud da ga proda.

Poznata je želja Perišića da zaigra u Engleskoj pa je i sam priznao kako je bio nadomak prelaska u Manchester United, no onda se pojavio trener Luciano Spalletti koji ga je uvjerio da ostane u Interu. Pritom, klubovi se nikako nisu mogli dogovoriti oko konačne odštete.

Hall navodi kako je Perišić napredovao fizički i mentalno otkako je stigao iz Wolfsburga prije tri godine, referirajući se na Ivanovu izjavu kako bi se svaki nogometaš trebao ugledati u profesionalizam legendarnog kapetana Intera Javiera Zanettija.

Potom je dodana izjava Davora Šukera kao dokaz Perišićeve neupitne nogometne klase.

"On je nevjerojatan, ima snagu, talent i njuh za gol. U modernom nogometu imati takvog igrača koji čini razliku je neprocjenjivo. On je opasan po protivnika u situacijama 'jedan na jedan', ima tehničku kvalitetu i donosi prednost svojoj momčadi. Može odjednom izbaciti trojicu igrača", rekao je Šuker Talijanima.

Kad se sve kvalitete Perišića ujedine, on je igrač svjetske klase, piše Hall. Pa, gdje je onda problem?

"Je li umoran od Svjetskog prvenstva? Muče li ga prosječne brojke ove sezone? Je li to zbog navijača koji su frustrirani zbog njegovih slabih igara i toga što ga Spalletti stavlja u prvih 11 unatoč lošoj formi? Smetaju li mu rivali Balde Keita i Matteo Politano koji u zadnje vrijeme igraju dobar nogomet? Teško je pronaći pravi argument", pita se Hall pa se vraća na potencijalni odlazak Perišića iz Intera.

"Možda ga privlači novi izazov i novac iz Engleske, ali on je i dalje utjecajan igrač u Interu. No malo je igrača nosilo Interov dres s takvim dostojanstvom kao što je Perišić to radio", zaključuje.

 

Pročitajte više