TALIJANI U PAKLU "Na San Siru igramo utakmicu naših života"

Foto: Getty Images / Guliver Image

ITALIJA je porazom kod Švedske (1:0) u prvoj utakmici dokvalifikacija zakomplicirala plasman na Svjetsko prvenstvo. Četverostruki prvaci svijeta izgubili su u Stockholmu golom Jakoba Johanssona u 61. minuti, čiji je udarac uz devijaciju od Danielea De Rossija prevario Gigija Buffona i završio u mreži.

Mogli su Azzurri do izjednačenja u 70. minuti, ali je Matteo Darmian s 20 metara pogodio lijevu vratnicu.

Momčad Giampiera Venture u velikom je šoku, pa će morati na San Siru 13. studenoga odigrati savršenu utakmicu i preokrenuti rezultat ako ne želi propustiti natjecanje u Rusiji, što bi za sve na Apeninima predstavljalo katastrofu. 

"Dosta isprika" i "Naprijed momci" poručuju naslovnice talijanskih medija koji pišu da se Italija nalazi u paklu. Leonardo Bonucci vjeruje kako su Šveđani bili jako grubi i kako im je sudac Cüneyt Çakır trebao pokazati barem jedan crveni karton.

“Toivonen mi je laktom slomio nos nakon 30 sekundi i trebao je biti isključen. Sudac čvršćeg karaktera isključio bi barem jednog švedskog igrača. Znali smo da će Švedska igrati dugim loptama i stvoriti malo prilika, ali mi smo morali biti brži. No izgubili smo i sada na San Siru igramo utakmicu naših života i vjerujemo da se možemo plasirati na SP jer nam je tamo i mjesto", jasan je branič Milana. 
"Korak bliže snovima", "Pobjeda koju nikada nećemo zaboraviti", "Čeka nas pakleni uzvrat na San Siru", poručuju naslovnice švedskih medija nakon velike pobjede koju su s tribina ispratili Zlatan Ibrahimović i Jose Mourinho.
Momčad Janne Anderssona odigrala je na talijanski način, čekala svoju priliku i iskoristila je za veliku prednost uoči dvoboja u Milanu. Na napade Talijana kako su Šveđani igrali grubo odgovorio je napadač Marcus Berg. 
 
"Dobio sam žuti karton jer sam pričao, a oni imaju desetoricu koji ne prestaju pričati!. Talijani su očigledno htjeli isprovocirati moje isključenje, padali su u svakoj situaciji. Naravno, znao sam da će ovdje biti rat, a bit će i u ponedjeljak u Milanu", poručio je Berg.
 
Italija je posljednje Svjetsko prvenstvo propustila 1958. godine i to baš u Švedskoj, a njena eliminacija obradovala bi Hrvatsku koja bi stigla do druge jakosne skupine za SP. 
"Velika pobjeda za nas i presretan sam zbog gola koji je stigao samo pet minuta nakon mog ulaska u igru. Talijani igraju čvrsto, nekad i više od toga, a dio je psihičke igre da se odupremo tome. Zasad smo uspjeli i imamo prednost. No oni su i dalje favoriti. Znamo kako nas čeka težak uzvrat na San Siru, ali spremni smo. To smo i pokazali u prvoj utakmici", zaključio je junak Johansson. 
 

Pročitajte više