Talijani već vide Inter u finalu, Španjolci vjeruju u veliki preokret na Nou Campu



TALIJANSKI mediji donose hvalospjeve na račun Intera, koji je na San Siru nanio Barceloni najteži poraz u posljednje vrijeme. To je najbolnija utakmnica za Josepa Guardiolu u dvije godine, od kad je na čelu Katalonskog diva, te talijani hvale taktičku pripremu utakmice Josea Mourinha.

Renomirana Gazzetta dello Sport donosi naslov "San Siro slavi, gotovo je!", no kad je momčad kao Barcelona u pitanju, to je ipak pretenciozno. U euforiji talijanski novinari pišu kako je Inter osvijetlio obraz talijanskom nogometu, te definitivno potvrdio kako je u svjetskom vrhu.

Mit o nepobjedivoj Barceloni i nadčovjeku Messiju nestao je u 90 minuta milanske utakmice. Inter se u nekim trenucima branio s desetoricom, a tri vanserijska poteza najboljih igrača Milita, Sneijdera i Maicona poslala su ih u sedmo nebo. Diego Milito s dvije se asistencije promentnuo u junaka, no zar to također nisu Samuel i Zanetti, pored kojih se Leo Messi nije vidio?

Španjolski mediji bliski Barceloni, kao El Mundo Deporitvo, odbijaju prihvatiti da je kraj, iako Inter ima veliku prednost. U izvještaju Španjolci čestitaju Interu, koji je prema njihovom mišljenju mogao zabiti još koji gol. Barcelona nije bila na svom nivou i slijedi joj "remontada", točnije lov na 2:0. Nikako ne smiju primiti gol, na to upozoravaju i domaći novinari.

Pročitajte više