Teo Mikelić uskočio na FFC 30 u Linzu

Foto: FFC

POPIS borbi FFC-a 30, koji se 21. listopada održava u austrijskom Linzu, je doživio novi udarac. No, ovaj put je promjena, čini se, išla na ruku hrvatskim borilačkim fanovima. Naime, službene stranice promocije javljaju da se ozljedio Talijan Fabio di Marco te je morao otkazati nastup protiv Thomasa Leitnera u kick boxing dijelu priredbe.

FFC je brzo reagirao te je umjesto Di Marca u dvoboj s Leitnerom “gurnuo” bivšeg izazivača u lakoj kategoriji Tea Mikelića.

To će za borca pulskog Trojana biti povratak u FFC ring nakon dvogodišnjeg izbivanja. Posljednji nastup je odradio na FFC-u 19, upravo u Linzu, kada je poražen od Tigrana Movsisyana.

Mikelić ima i iskustva u elitnom Gloryju. Još uvijek su svježa sjećanja na njegov dvoboj na Gloryju 14 u Zagrebu kada je stigao na korak do pobjede protiv slavnog Murthela Groenharta. Iako je Mikelić bacio svog protivnika u nokdaun, te je bio na rubu daleko najveće pobjede u karijeri, na kraju mu je presudila posjekotina na licu zbog koje je dvoboj morao biti prekinut.

Mikelić se na FFC-u 14 u Ljubljani borio protiv Samo Petjea za inauguralnu titulu FFC prvaka u kategoriji do 70 kilograma, no poražen je nokautom u prvoj rundi. U FFC-u ovaj sjajni borac kojeg vodi Zelg Galešić ima 4 pobjede i 2 poraza.

Austrijancu Thomasu Leitneru ovo će biti drugi dvoboj u hrvatskoj promociji. Za sada ima jedan nastup i jedno slavlje.


 

Pročitajte više