Terim: Zaslužili smo finale, a sada odlazim

IZBORNIK turske nogometne reprezentacije Fatih Terim najavio je napuštanje kormila turske reprezentacije unatoč prolasku u polufinale i dobroj predstavi protiv Nijemaca.

"Vrlo sam tužan, jer smo bili jako blizu finalu. Moji igrači su zaslužili plasman u finale! Da smo izborili produžetak, mogli smo držati odluku o plasmanu u finale u vlastitim rukama, odnosno nogama. No, ne smijemo zaboraviti koliko smo radosti pružili turskim navijačima na ovom prvenstvu. Moja momčad još jednom je pokazala koliko ima visoku razinu morala",  izjavio je Terim neposredno nakon poraza Turske od Njemačke s 3:2 u polufinalu Europskog prvenstva u Baselu  i dodao:

"Igrali smo bolji nogomet. Bili smo bolji čak i protiv Nijemaca. Cijeli je svijet mogao vidjeti koliko smo dobro igrali. Vrlo sam ponosan na svoje igrače zbog želje i strasti koje su pokazali. Taktički i tehnički nam se duh ujedinio i igrali smo kao jedno. Svi su mogli vidjeti kako imamo dobru momčad."

"Tehnički smo najbolja momčad turinira"

Imprerator nije prestajao sipati pohvale na račun svoje momčadi.

"U svlačionici sam svojim igračima poručio koliko sam ponosan njihovom igrom. Ako nakon turnira slovite kao tehnički najbolja momčad, onda je cilj ispunjen. I jučer smo skoro prošli, ali nogomet je takav."

Na novinarski upit o velikoj pogrešci njegovog vratara koji je krivom procjenom poklonio gol Kloseu i Nijemcima, Terim odgovara:

"Takve se stvari događaju. Drugi put može spasiti neki penal ili čistu priliku. Iako je istina da se nakon ovakvih stvari teško vraćati u utakmicu, posebno za momčad koja je tako mlada poput moje."

"Odlazim"

Na koncu je najavio oproštaj od reprezentacije.

"Nakon razgovora s predsjednikom Saveza i s igračima, vjerojatno ću se odlučiti za odlazak iz nacionalne momčadi. Ranije sam najavio da neću raditi u Turskoj, a ja sam čovjek koji drži do svojih riječi i obećanja",  rekao je Terim.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više