Terry lud od ljubomore što je Capellov ljubimac Ferdinand dobio traku

Nakon poraza od Francuza 1:0, novi kapetan Engleske Rio Ferdinand zadovoljan je što je kapetan, a John Terry je lud "kao šiba".

U prijateljskoj utakmici s Francuskom u Parizu, kapetansku vrpcu je nosio Rio Ferdinand, a ne John Terry, koji je bio nedodirljiv kapetan do dolaska Fabia Capella. I eto problema na vidiku. Kapetanska vrpca u engleskoj reprezentaciji postala je najtraženija roba jer se nijedan od dvojice spomenutih ne bi baš tako lako odrekao vođenja Gordi Albiona.

"Dobro se osjećam u koju me god situaciju stave. Pokušavam odraditi posao najbolje što znam. Kada predvodim ekipu, najponosniji sam čovjek na planeti", kaže Rio Ferdinand o ulozi kapetana u reprezentaciji.

Natjecanje za kapetansku vrpcu pomalo se u Engleskoj pretvara u pravu pravcatu izbornu kampanju: "Ako gospodin Capello želi nekoga tko će izaći na teren, koji očajnički želi pobijediti, koji će napraviti što god treba, tada sam ja njegov pravi izbor. Želim zadržati vrpcu. Bit ću strpljiv no reći ću ovdje i sada da želim biti engleski kapetan", kaže političkim manirima Chelseajevac John Terry.

Branič Uniteda Rio Ferdinand čini se da je malo oprezniji u svojim izjavama od Johna Terrya otkad je došao novi izbornik. I otkad je kapetan: "Što ćemo više vremena provoditi s novim izbornikom, sve će se više vidjeti njegov autoritet u momčadi", kaže Ferdinand.

A svi znamo kakav je autoritet Fabio Capello: "Nisam nikome dužan objašnjavati razloge svojeg postupka. Igrači moraju svojim ponašanjem na terenu biti primjer svima, a to uključuje poštovanje prema sucima i gledateljima koji dolaze gledati utakmicu", kaže u obrazloženju svoje odluke engleski izbornik.

I ima pravo. John Terry ophođenjem sa sucima i gledateljima samo pogoršava svoju situaciju. Don Fabio se nagledao takvih likova u životu te ih je uvijek njihovu taštinu srezao u startu.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više