Teška ozljeda prvotimca Tottenhama. Neće igrati do kraja sezone

Foto: EPA

ENGLESKI prvoligaš Tottenham potvrdio je da će Rodrigo Bentancur (25) propustiti ostatak sezone nakon što je potrgao križne ligamente lijevog koljena u porazu Premier lige od Leicester Cityja (1:4). Bentancur se sudario s Nampalysom ​​Mendyjem i pao na tlo od jakih bolova. Medicinsko osoblje Tottenhama brzo je pružilo pomoć Urugvajcu, koji je šepajući napustio teren stadiona King Power.

"Možemo potvrditi da je Rodrigu Bentancuru puknuo prednji križni ligament u lijevom koljenu i da će biti izvan stroja do kraja sezone. Veznjak će biti podvrgnut operaciji prije nego što započne rehabilitaciju s našim medicinskim osobljem", navodi se u priopćenju na službenim klupskim stranicama.

Bentancur je prvotimac Tottenhama

To je još jedan udarac za trenera Tottenhama Antonija Contea nakon što je Yves Bissouma morao na operaciju gležnja zbog prijeloma, a kapetan Hugo Lloris oštetio ligament u 1:0 pobjedi nad Manchester Cityjem. Tottenham sutra protiv Milana u Italiji igra prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka.

Bentancur je ove sezone upisao 26 nastupa za Tottenham, s tim da je gotovo uvijek bio prvotimac i važan dio Conteova sastava. Zabio je šest i asistirao za dva pogotka. Ugovor s londonskim klubom u koji je prošle godine došao iz Juventusa za 19 milijuna eura vrijedi mu do 2026. godine.

Pročitajte više