Tijekom nogometnog dana privedeno 19-oro navijača

Tijekom današnjeg nogometnog derbija između Dinama i Hajduka u Zagrebu privedeno je 19 navijača, a navijačke skupine lakše su ozlijedile dvojicu policajaca te oštetile nekoliko policijskih i privatnih vozila, tramvaja i autobusa, rekla je večeras policija.

Navijači, za koje još nije utvrđeno kojim navijačkim skupinama pripadaju, kamenovali su četiri policijska i manje oštetili dva osobna vozila, te razbili četiri tramvaja i dva autobusa, rekla je Hini glasnogovornica zagrebačke policije Stanka Saraja.

Lakše su ozlijeđena dva policajca a zasad nema podataka o eventualno nastradalim navijačima. Jutros dvije lakše ozlijeđene osobe pored diskoteke ´The Best´ na Jarunu ne povezuju se s današnjim derbijem, kaže policija.

Od 19 privedenih, desetoro je pripadnika splitske ´Torcide´ a devetoro zagrebačkih ´Bad Blue Boysa´.

Osmorica od ukupnog broja privedenih narušavala je javni red i mir, dvojica su oštetila privatna vozila, dvojica kamenovala policijska vozila, petorica su bila u alkoholiziranom stanju a trojica posjedovala drogu.

Nedjeljni nogometni dan policija ipak ocjenjuje zadovoljavajućim jer je to bila utakmica visokog rizika s velikim tenzijama.

Sigurnost i mir u gradu osiguravalo je ukupno 1000 policajaca.

Pročitajte više