Times: Luki Modriću šestica za debi

LUKA MODRIĆ u subotu je odigrao svoju prvu utakmicu u Premiershipa, u kojoj je njegov Tottenham izgubio na gostovanju kod Middlesbrougha 2:1.

> Modrićev prvi nastup neće biti kandidat za debi godine, ali...

Modrić je odigrao svih 90 minuta za Spurse, koji su podbacili na startu novog prvenstva. Dan kasnije, zanimljivo je pogledati ocjene hrvatskog reprezentativca u engleskim medijima.

U Timesu je Modrić ocijenjen sa šesticom, ocjenom koju su dobila i petorica njegovih suigrača. Bolje su prošli vratar Gomes, Zokora, Bentley i Giovani sa sedmicom, a najlošiju je ocjenu, peticu, zaradio Assou-Ekotto.

Već smo navikli na različito ocjenjivanje igrača u engleskom nogometnom prvenstvu u engleskim medijima. Tako je web portal Setanta Sportsa Modrića ocijenio s vrlo dobrom sedmicom. Bolju ocjenu od njega u Tottenhamu dobio je tek vratar Heurelho Gomes, 7.5.

No, Sky Sports, koji nudi dvije ocjene, novinara i posjetitelja web stranice, nije bio sklon Modriću u njegovom premijernom nastupu u Premiershipu. Novinar ga je ocijenio četvorkom, najlošijom ocjenom u Spursima (Woodgate je, recimo, dobio osmicu), dok su navijači bili nešto manje strogi, te je Modrićev prosjek ocjena 4.4. Od 14 igrača kojima je menadžer Huande Ramos ukazao povjerenje, sedmorica su od posjetitelja stranice dobili lošiji, a šestorica bolji prosjek ocjena od hrvatskog reprezentativca.

Totalsport
Foto: AFP

 

Pročitajte više