Tko će uskočiti umjesto dopingiranog Barnetta, Fedor kaže da mu je svejedno

POZITIVAN doping nalaz američkog MMA borca Josha Barnetta razočarao je svijet koji je s nestrpljenjem iščekivao veliki i dugo najavljivani okršaj protiv Fedora Emelianenka.

Iako su se ljudi iz Afflictiona odmah bacili na nezahvalan posao pronalaska dostojne zamjene, malo tko se slaže da je to Brazilac Vitor Belford, koji će, kako se to sada čini, biti njihov prvi izbor. Bivši poluteški UFC-ov prvak daleko je od forme koja ga je proslavila krajem prošlog i početkom ovog stoljeća, a posljednje borbe odradio je u srednjoj težinskoj kategoriji što bi značilo da je u ovom trenutku vrlo vjerojatno i dvadesetak kilograma lakši od Rusa.

Fedor: Razočaran sam, no ja tu ne mogu ništa

Kada se pita samog Fedora, on Belforta smatra dostojnim protivnikom. Je li riječ o pukoj kurtoaziji ili stvarnom respektu, teško je reći. U svakom slučaju niti njemu nije lako saznati ime svog protivnika samo nekoliko dana prije izlaska u ring. Na jučerašnjoj press konferenciji u Moskvi najbolji borac sadašnjice pojavio se s Vadimom Finkelchteinom, predstavnikom M-1 Global agencije koja zastupa njegove interese. I dok je Fedor nedvosmisleno rekao da nema ništa protiv izlaska u ring s Vitorom Belfortom, iz Finkelchteinovih riječi moglo se zaključiti da M-1 nije presretan tim odabirom.

"Razočaran sam zbog ove situacije, no borit ću se s bilo kim koga mi Affliction dodijeli. Znam da su gledatelji s nestrpljenjem čekali ovu borbu i zato mi je žao. Nažalost ne utječem na situaciju, u dobroj sam formi i odlično treniram", rekao je Emelianenko na čije se riječi nadovezao Finkelchtein:

"Očekujemo da ćemo danas saznati protivnika. U principu Belfort je pristao na borbu. Mi osobno smatramo da bi Brett Rogers bio bolja opcija. On je nokautirao Arlovskog i trenutačno je atraktivniji. Ako on neće prihvatiti borbu, onda je prilično sigurno da će to biti Vitor. No, nažalost fanovi smatraju da on nije prikladan protivnik, tako pokazuju ankete. Fedor ne traži lake protivnike i zato bih volio vidjeti Rogersa u ringu."

"Sve je na UFC-u"

Dvojac nije mogao izbjeći pitanje o prelasku u redove UFC-a. Čelnik M-1 Globala odgovorio je diplomatski ipak ostavljajući mogućnost da se najbolji borac sadašnjice priključi najboljoj MMA organizaciji.

"Otvoreni smo za sve opcije. Stvar je zapravo na UFC-u. Mi smo spremni za borbu protiv UFC-ovog prvaka", rekao je Finkelchtein.

Barnett: Želim osvjetlati svoj obraz

U međuvremenu je i Josh Barnett izdao priopćenje preko servisa MySpace. Očekivano, američki borac poriče rezultate testa i tvrdi da će dokazati svoju nevinost i očistiti svoje ime.

"Kada sam tražio dozvolu od Atletske komisije, morao sam proći doping test. To je regularna procedura, nije to bio neki izvanredni test. Nisam imao nikakvog razloga vjerovati da bi moglo biti problema. Zajedno sa svojim ljudima radim na tome da se ova situacija riješi. Moje ime je okaljano, a sada samo želim dobiti dozvolu za borbu. Zahvaljujem se svojim prijateljima i obitelji na podršci", rekao je bivši UFC-ov teškaški prvak kojem je zbog istog "problema" 2002. oduzet pojas.

Pročitajte više