SUPER BOWL

Tom Brady ima više nastupa na Super Bowlu nego bilo koja NFL momčad

Foto: EPA

MNOGI SU ih osporavali, govorili da su gotovi, da je njihova dinastija već proživjela najbolje dane, ali Tom Brady i New England Patriotsi ponovno će igrati Super Bowl.

Pobjedom nad Kansas City Chiefsima 37:31 Patriotsi su postali predstavnici AFC konferencije u najvećem sportskom događaju u Americi. Brady je sa 41 godinom deveti put izborio Super Bowl u 19 godina profesionalne karijere. Nevjerojatan je podatak da on sam ima više nastupa na Super Bowlu nego bilo koja NFL franšiza.

Na poluvremenu su Patriotsi imali uvjerljivih 14:0, ali Chiefsi su se vratili u drugom dijelu i izborili produžetak. Ipak novčić je odlučio da će prvi napad imati Patriotsi, a to obično znači da i pobjeđuju. I zaista, u prvom napadu presudio je touchdown Rexa Burkheada.

"Čim sam vidio da smo dobili novčić, odjurio sam. Vidio sam to već ranije. Kad god u produžetku dobijemo prvi napad, više se ne brinem", rekao je Devin McCourty, jedan od kapetana Patriotsa.

Brady i Bill Belichick, legendarni trener hrvatskog podrijetla, povest će sastav iz Bostona 3. veljače u Atlanti protiv Los Angeles Ramsa. Oni su, također nakon produžetka, svladali New Orleans Saintse 26:23. Ramsi će se boriti za četvrti naslov prvaka NFL-a, ali tek drugi otkako se igra Super Bowl, dok će Patriotsi ganjati šestu titulu. Svih pet dosadašnjih osvojili su u ovom tisućljeću, odnosno u eri Belichicka i Bradyja.

Pročitajte više