Tomečak: Protiv Srba smo bili zmajevi

"OSJEĆAJ je odličan. Pobijedili smo Srbiju, reprezentaciju koja je na papiru slovila za favorita. Premda je možda tako izgledalo, utakmica nije bila lagana. Nije bilo alibi igre, morali smo pokrivati jedni druge, dosta smo trčali i na kraju osvojili tri boda. Dali smo sve od sebe na terenu, igrali smo kao zmajevi i to nam se isplatilo", rekao je Dinamovac i mladi reprezentativac Ivan Tomečak nakon jučerašnje impresivne pobjede protiv Srbije.

"Početak nije bio dobar, poraženi ste od Cipra, ali zatim su uslijedile pobjede protiv Norveške i Srbije", objašnjava Tomečak i dodaje kako vjeruje u plasman na Europsko prvenstvo.

"Naravno da vjerujem. Pobijedili smo reprezentaciju Norveške na gostovanju u Norveškoj i Srbiju na domaćem terenu. Poraz od Cipra bila je nesreća, no eto dogodio se i sada se moramo „vaditi“ na jačim momčadima. Ostvarili smo dvije bitne pobjede i moramo tako i nastaviti dalje."

Nakon kraće stanke nastavlja se HNL-a Modri će ovaj vikend u goste Zagrebu u Kranjčevićevoj.

"Kao i u svakoj utakmici očekujem pobjedu. Pokušat ćemo zabiti što više golova, a svaki igrač treba dati svoj maksimum na terenu i siguran sam da nećemo imati nikakvih problema", odgovara Dinamov nogometaš.

Na konstataciju da Zagreb trenutačno i nije u nekoj formi, talentirani Dinamovac kaže:

"Da, Zagreb je trenutno u dosta teškoj situaciji i sigurno će se pokušati vaditi na nama, no mi to ne smijemo dopustiti. U svakom slučaju, ne smijemo ih podcijeniti. Ne bih izdvajao nikog od njihovih igrača, ne znam ni tko će igrati. U svakom slučaju, to je gradski drebi, u Zagrebu je dosta mladih igrača, koji će se htjeti pokazati i sigurno će biti duplo „nabrijaniji“ na nas nego na nekog drugog protivnika."

I vlastita forma mu ide u prilog. Nakon malo sporijeg starta, Tomečak ponovno hvata formu s kraja prošle sezone.

"Mislim da je moja forma u porastu. Mogu još dosta napredovati i mislim da još nisam došao do svoje prave forme."

Tomečak je na koncu rekao i par riječi o utakmici Europske lige u Amsterdamu.

"Idemo u Amsterdam, znamo što nas tamo čeka. Ajax je možda i najjači protivnik u našoj skupini. Dat ćemo sve od sebe na terenu i pokušati pobijediti. Sigurno je da se ne idemo samo braniti, nego i napasti. Tada najbolje igramo.", zaključio je Tomečak.

Pročitajte više