HR KLUBOVI U EUROPI

Tomić nakon ždrijeba: Rapid je najbolja opcija

Foto: Pixsell

LOKOMOTIVA će u 2. pretkolu Lige prvaka biti domaćin bečkom Rapidu 25. ili 26. kolovoza. Igra se samo jedna utakmica.

Hrvatski doprvak imao je sreće u ždrijebu jer je izbjegao turski Bešiktaš, a u jedinoj utakmici bit će domaćin momčadi koja je prošlu sezonu završila s čak osam poraza u austrijskoj ligi. Rapid je prvenstvo završio s 12 bodova manje od prvaka Salzburga i tri više od trećeplasiranog Wolfsbergera.

"Od potencijalnih protivnika Rapid je sigurno najpovoljniji ždrijeb, iako su to sve jake ekipe. Glavno da smo izbjegli Turke i da igramo kod kuće. Iako se igra bez publike, ipak domaći teren puno znači i velika je prednost. Igrači su navikli na ambijent, teren, okolinu i sve što uz to ide. Nemamo puno vremena za pripremu, ali što je, tu je. Siguran sam da ćemo se dobro pripremiti. Nemamo nikakve zacrtane ciljeve u ovim kvalifikacijama. Idemo korak po korak pa ćemo vidjeti kamo će nas to dovesti", rekao nam je Lokomotivin trener Goran Tomić koji je produžio ugovor s Lokomotivom na još godinu dana.

Ispadne li Lokomotiva u 2. pretkolu Lige prvaka, europski put nastavit će u 3. pretkolu Europa lige. Ulazak u 3. pretkolo LP-a jamčio bi joj play-off Europa lige, dok bi ulazak u zadnju fazu kvalifikacija za Ligu prvaka garantirao najmanje plasman u skupine Europa lige.

Pročitajte više