Torcida u vječnost upisala Špacu i Čabu

Foto: Robert Matić / HNK Hajduk

KAKO je i najavljeno uoči utakmice s Lokomotivom, Torcida je sredstva skupljena u donatorske kutije na sjeveru namijenila za upis legendarnog trenera Stanka Poklepovića Špace u tematski park koji će biti izgrađen na Poljudu kao kruna projekta otkupa dionica "Za sva vrimena".

Dio počasti velikanu bila je i fantastična koreografija koju su Špaci posvetili uz njegovu poznatu izjavu o Hajdukovoj neuništivosti. Navijači su se odazvali pozivu te je za njegovo ime u parku skupljeno 18.103 kune, a taj iznos Torcida je donirala za otkup dionica.

Osim za Špacu, pripadnici Torcide uplatili su i 5590 kuna, koliko je bilo potrebno do iznosa od 7500 kuna, za upis imena Pavla Grubišića Čabe. Pavle je u prošlom desetljeću bio jedan od najistaknutijih članova i tajnik Torcide, a preminuo je 2013. godine. Čabo koji je u 35. godini počinio samoubojstvo, obilježio je jednu epohu Torcide, a svojim ponašanjem, javnim istupima i performansima uvijek je privlačio pažnju, ali što je puno važnije, među navijačima svih klubova uživao je poštovanje zbog svog poštenja i ideala.

"Oba ova imena predstavljaju simbole Hajduka, ali ovim putem pozivamo sve pripadnike Torcide i navijače Hajduka da i svojim imenima i sudjelovanjem podrže projekt otkupa dionica, da se uključe što prije", poručuju iz Torcide. 

Pročitajte više