LIGE PETICE

TOTTENHAM - CHELSEA 0:2 Kovačić asistirao, a Willian s dva gola riješio derbi

Foto: Getty Images / Guliver Image

CHELSEA je kao gost slavio protiv Tottenhama 2:0 u 18. kolu Premiershipa. Veliki londonski derbi za četvrto mjesto i Ligu prvaka riješio je Willian s dva gola, u 12. minuti i iz penala u 49. minuti prvog poluvremena.

Mateo Kovačić upisao je asistenciju kod prvog pogotka Bluesa, kojima je posao bio olakšan od 62. minute kada je direktni crveni karton dobio Son zbog udaranja Rudigera sa zemlje. Tako je Frank Lampard pobijedio Josea Mourinha u borbi za elitno natjecanje.  

Chelsea je učvrstio četvrto mjesto s četiri boda više od Sheffield Uniteda, dok je sedmi Tottenham sada od Lige prvaka udaljen šest bodova. 

Gosti su od prve minute dominirali u susjedstvu pa su već u 12. minuti stigli do vodstva. Willian je iz kornera s lijeve strane dodao do Kovačića, koji mu je vratio loptu, a desetka Chelseaja sjajno je prošla i pogodila suprotni kut za 1:0.

Embed from Getty Images

Tottenham je odgovorio u 28. minuti, kada je Kane poslao loptu preko gola nakon ubačaja Sissoka, ali i u 29. minuti preko Sona, čiji je udarac iz teškog kuta s lijeve strane također završio na tribinama. 

U međuvremenu su viđeni sudar Sissoka i golmana Kepe, sukob Dele Allija i Rudigera na sredini terena, a onda je u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena golman domaćih Gazzaniga poklonio penal Chelseaju.

Nakon duge lopte Williana golman Tottenhama nije pratio loptu u kaznenom prostoru, već je direktno uletio u Marcosa Alonsa i srušio ga. Sudac Anthony Taylor je uz provjeru VAR-a dosudio penal za Bluese, a Willian sigurno zabio u donji desni kut za konačnih 2:0.

Embed from Getty Images

Bio je to udarac od kojeg se Spursi nisu uspjeli oporaviti u nastavku. Naprotiv, nervoza je bila sve veća u Mourinhovoj ekipi, čemu svjedoči bespotrebni potez Sona u 62. minuti zbog kojeg je dobio direktni crveni karton.

Nakon jednog duela s Rudigerom, Son je sa zemlje, potpuno nepotrebno, udario nogom braniča Chelseaja, a sudac Taylor mu je nakon nove provjere VAR-a pokazao put u svlačionicu. S desetoricom je bezopasni Tottenham bio još bezopasniji, a Chelsea je odgovornim pristupom bez problema sačuvao dva gola prednosti i osvojio važna tri boda protiv direktnog rivala za plasman u Ligu prvaka. 

 

 

Pročitajte više