Tottenham dovodi Hoiletta i konačno pušta Kranjčara?

PREMA pisanju Goal.coma, Tottenham u siječnju namjerava ponuditi sedam milijuna funti za Blackburnovog napadača Davida Hoiletta što bi otvorilo vrata Niki Kranjčaru za odlazak s White Hart Lanea.

Menadžer Spursa Harry Redknapp identificirao je Hoiletta kao glavnu metu zimskog prijelaznog roka kako bi povećao šanse kluba da sezonu završi među prve četiri momčadi Premiershipa. Gotovo je sigurno da Kanađanin odlazi iz posljednjeplasirane momčadi lige s obzirom da mu ugovor istječe idućeg ljeta, novi je odbio potpisati, a Blackburn ga sigurno ne želi izgubiti kao slobodnog igrača.

"Hoilett je jako dobar igrač. Još nismo poslali nikakvu službenu ponudu, ali on nam je u ovom trenutku prioritet", rekao je Redknapp.

Ukoliko Spursi budu uspješni u ovoj namjeri, čovjek koji će tada gotovo sigurno napustiti redove londonskog kluba bit će Kranjčar, čija se tržišna cijena kreće oko sedam milijuna funti. Niko, koji se trenutno nalazi na popisu ozlijeđenih igrača, je već preko ljeta želio napustiti Tottenham, a najzainteresiranije momčadi bile su Roma i Sunderland.

Blackburn, ipak, još uvijek svim silama pokušava zadržati jedinu svjetlu točku ove sezone (Hoilett), te mu obećavaju najplaćeniji ugovor u povijesti kluba. Hoilettov otac, koji mu je ujedno i menadžer, odbija takvu soluciju s obzirom da u ponuđenom ugovoru stoji otkupna klauzula u visini od 18 milijuna funti. On vjeruje da bi ta cijena odbila većinu velikih klubova, te se nada sinovu odlasku već ove zime ili, u najgorem slučaju, na ljeto iduće godine i to bez odštete.

Pročitajte više