premier liga

Tottenham gubio do 95. minute pa spektakularno preokrenuo kod Leicestera

Foto: Profimedia

TOTTENHAM je u nevjerojatnoj (odgođenoj) utakmici 17. kola Premier lige pobijedio Leicester u gostima 3:2, iako je do pete minute sudačke nadoknade gubio 2:1. Momčad Antonija Contea je ovom pobjedom skočila na peto mjesto i od četvrtoplasiranog West Hama ima bod i čak tri utakmice manje.

Leicester zbog ozljeda i odlaska igrača na Kup nacija igra praktički bez prve momčadi. Poveo je u 24. minuti kad je Patson Daka iskoristio lošu reakciju gostujuće obrane i zabio za 1:0. Spursi su izjednačili u 38. nakon što je Kane na centru pobjegao obrani i onda prekrasnu solo akciju završio golom od stative za 1:1.

Conte ubacio igrača koji mu je donio preokret

Tottenham je stiskao, ali je Leicester u 76. minuti nakon fantastične akcije Barnesa ponovno poveo golom Maddisona i činilo se da će Spursi upisati prvi prvenstveni poraz nakon 30. listopada. Leicester je vodio do pete minute sudačke nadoknade i na kraju je ostao bez ijednog boda.

Conte je u 79. minuti povukao ključan potez. U igru je uveo Stevena Bergwijna koji je u petoj od pet minuta sudačke nadoknade iskoristio pomutnju u obrani Leicestera i odbijenu loptu zakucao u gol za 2:2. Iako su bile zadnje sekunde, Harry Kane je otrčao po loptu u gol i odnio je na centar i sudac je pustio da se igra još nekoliko sekundi.

Leicester je izgubio loptu, a onda je došla do Kanea koji je briljantnom loptom proigrao Bergwijna. Nizozemac je pobjegao obrani, zaobišao Schmeichela i onda u padu pogodio suprotni kut za nevjerojatan preokret Tottenhama.

Spursi su se tako potpuno uključili u borbu za mjesta koja vode u Ligu prvaka nakon lošeg starta u sezoni. Leicester je ostao na desetome mjestu s 11 bodova manje od pozicija koje sljedeće sezone jamče europski nogomet.

Pročitajte više