Tottenham minutu prije kraja izvukao bod kod Sunderlanda

GOLOM Robbieja Keanea u 89. minuti gostovanja kod Sunderlanda nogometaši Tottenhama došli su do izjednačenja (1-1) i jednog boda u zaostalom dvoboju 27. kola engleske Premier lige.

Irac je zabio svoj drugi prvenstveni gol u dresu londonskog kluba i sedmi ukupno ove sezone. Pogodio je vrlo lijepo, desnim volejem malo unutar 16-erca, nakon što ga je s desne strane uposlio Darren Bent.

Domaća je momčad imala minimalno vodstvo od treće minute susreta, kada je Kieran Richardson zabio plasiravši loptu iz neposredne blizine pored istrčalog Heurelha Gomesa. Vedran Ćorluka pokušao je uklizavanjem dostići loptu i preusmjeriti je izvan gola, ali je zakasnio s reakcijom.

Luka Modrić odradio je svih devedeset minuta na travnjaku. U 75. je minuti solidno pucao punom nogom na padajuću loptu, no njegova je bomba s dvadesetak metara završila malo preko gola.

Vedran Ćorluka igrao je do 83. minute, kada ga je Harry Redknapp zamijenio Romanom Pavljučenkom.

Tottenham je statistički bio bolja momčad. Više su Londonci pucali prema golu (14 udaraca ukupno i pet u okvir spram deset ukupno i dva u okvir domaćih nogometaša), te više napadali (57-43% posjed lopte).

Ćorlukin i Modrićev sastav ovim se remijem probio na 12. mjesto premierligaške ljestvice. To je njihov najbolji plasman ove sezone.

Premiership, zaostala utakmica 27. kola:

Sunderland - Tottenham 1-1 (Richardson 3 / Keane 89)

Redoslijed: 1. Manchester United 65 (-1), 2. Chelsea 58, 3. Liverpool 58, 4. Aston Villa 52, 5. Arsenal 49, 6. Everton 45,... 12. Tottenham 32, 13. Sunderland 32...

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više