Tottenham ne odustaje u borbi za Europu, Newcastle pred ispadanjem

ODIGRANE su sve utakmice subotnjeg programa 37. kola engleskog nogometnog prvenstva. Najmanje razloga za zadovoljstvo nakon njih imaju Middlesbrough i Newcastle.

Oni nisu uspjeli iskoristiti prednost domaćeg travnjaka i prijeti im ispadanje.

Middlesbrough je remizirao s Aston Villom 1:1, dok je Newcastle poražen od Fulhama 1:0, te tako obje momčadi o eventualnom ostanku u ligi više ne ovise same o sebi.

Puno više razloga za zadovoljstvo imao je Hull City koji je na gostovanju kod Boltona odigrao 1:1 i tako skočio na 17. mjesto, mjesto u sigurnoj zoni. U posljednjem će kolu Hull kod kuće dočekati momčad aktualnih prvaka Manchester Uniteda, i pobjeda bi im definitivno osigurala ostanak u najelitnijem rangu engleskog nogometa.

S druge strane, Newcastle će tražiti slamku spasa na gostovanju kod Aston Ville, a Middlesbrough kod West Hama. Teoretske šanse za ostanak u ligi još ima i West Bromwich koji ima još dvije utakmice za odigrati, ali i težak raspored koji mu donosi Liverpool kod kuće ( u nedjelju) i Blackburn u gostima.

Tottenham Luke Modrića i Vedrana Ćorluke je 2:1 pobjedom na White Hart Laneu ostao u konkurenciji za nastup u Europi sljedeće sezone. Poveo je Tottenham preko Jermainea Defoea u 29. minuti, izjednačio je Valerij Božinov u 65. minuti, a sva tri boda Spursima je donio Robbie Keane iz jedanaesterca koji je prethodno izborio Fraizer Campbell, četiri minute prije kraja.

Oba hrvatska reprezentativca odigrala su svih devedeset minuta. Ćorluka se u nekoliko navrata istaknuo sjajnim prodorima s desne strane, a Modrić je imao veliku priliku u 83. minuti, ali je njegov udarac prošao kraj lijeve vratnice.

Tottenham uoči posljednjeg kola za sedmoplasiranim Fulhamom, koji drži posljednje mjesto koje vodi u Europu (7.), zaostaje dva boda.


Premiership, 37. kolo:

Bolton – Hull City 1:1 (Steinsson 26 / Fagan 46)

Everton – West Ham 3:1 (Saha 38-11m, 76, Yobo 48 / Kovač 24)

Middlesbrough – Aston Villa 1:1 (Sanli 14 / Carew 57)

Newcastle – Fulham 0:1 (Kamara 41)

Stoke – Wigan 2:0 (Fuller 69, Beattie 76)

Tottenham – Manchester City 2:1 (Defoe 29, Keane 86 / Božinov 65)

Manchester United - Arsenal 0:0

Redoslijed: 1. Manchester United 87, 2. Liverpool 80 (-1), 3. Chelsea 77 (-1), 4. Arsenal 69, 5. Everton 60, 6. Aston Villa 59, , 7. Fulham 53, 8. Tottenham 51...

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više