Tottenham okrenuo 0:2, Hapoel odnio bodove iz Getafea

DVA FAVORITA vrlo su loše otvorila utakmicu na svojim terenima. Tottenham se protiv norveškog Aalborga uspio izvući, dok je Hapoel Tel Aviv odnio sva tri boda iz Getafea.

Aalborg je prvo poluvrijeme na White Hart Laneu završio uvjerljivim vodstvom 2:0. Na sreću Juandea Ramosa, Dmitar Berbatov smanjio je rezultat već u prvoj minuti nastavka, a Steed Malbranque pet minuta kasnije doveo je dvoboj u egal.

Darren Bent, koji je u igru ušao u nastavku, donio je Spursima sva tri boda golom u 66. minuti.

Napadači Getafea na svom su Alfonso Perez stadionu ispucali čak 25 udaraca prema golu nigerijskog vratara Hapoela iz Tel Aviva Vincenta Enyeame. Od toga je samo sedam išlo u okvir gola.

S druge strane, Izraelci su od svojih šest udaraca dvije lopte smjestili iza leđa domaćeg vratara Ustarija, obje u prvom poluvremenu.

Momčad Michaela Laudrupa, koja je na istom stadionu nedavno nadigrala Barcelonu, utješni je gol postigla tek u sudačkoj nadoknadi iz 11-erca.

Od Španjolaca je više sreće imao madridski Atletico, koji je na Vicente Calderonu svladao škotski Aberdeen 2:0. Utakmicu je sudio naš Ivan Bebek (asistirali su mu Petrović i Šetka), koji je u prvoj minuti nadoknade vremena iz prvog dijela dosudio 11-erac za domaće zbog prekršaja Michaela Harta nad Sergijom Agüerom. Forlan je zabio iz 11-erca.

Gostujući vratar Langfield bio je autor autogola u 61. minuti, kada se lopta - nakon slobodnog udarca Simaa Sabrose - od njega odbila u mrežu.

Liga Uefe, 3. kolo:

Skupina B

Atletico – Aberdeen 2:0 (Forlan 45+1-11m, Langfield 61-ag)

Skupina A

AZ Alkmaar – Larissa 1:0 (Dembele 77)

Skupina G

Getafe – Hapoel Tel Aviv 1:2 (Pablo Hernandez 90+1/Badir 5, Dego 31)

Tottenham – Aalborg 3:2 (Berbatov, Malbranque 51, D. Bent 66/Enevoldsen 2, Risgard 37)

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više