Tottenham slavio protiv Blackburna: Ćorluka asistirao, Kaliniću poništen pogodak

NOGOMETAŠI Tottenhanma došli su do treće uzastopne pobjede u Premier ligi. U prvoj utakmici 30. kola na svome su White Hart Laneu svladali Blackburn 3:1.

Zadržali su na taj način četvrto mjesto, od Manchester Cityja sada imaju tri boda, ali i dvije odigrane utakmice više.

Spursi su poveli u posljednjoj minuti prvog poluvremena nakon akcije koja je imala snažan hrvatski pečat. Niko Kranjčar je izveo korner, a u šesnaestercu je najviše skočio Vedran Ćorluka. Lopta koju je glavom uputio hrvatski branič nije, međutim, išla u gol, ali ju je u mrežu uspio pospremiti Jermain Defoe kojem je to 17. prvenstveni pogodak sezone.

U 55. je minuti vodstvo Londončana povećao Roman Pavljučenko, a nadu je Roversima vratio Christopher Samba u 80. minuti. Međutim, samo pet minuta kasnije ruski je reprezentativac svojim drugim zgoditkom riješio Harryja Redknappa svih briga. Pavljučenku je to već peti pogodak u posljednje tri premijerligaške utakmice.

Kranjčar i Ćorluka odradili su cijelu utakmicu u dresu Tottenhama, dok je Luka Modrić izašao iz igre u 89. minuti. Kod gostiju je svih 90 minuta na terenu proveo Nikola Kalinić, u posljednjim je trenucima čak uspio i spektakularno pogoditi gol iz okreta, ali sudac ga je poništio zbog igranja bivšeg napadača Hajduka rukom.

Premiership, 30. kolo:

Tottenham – Blackburn 3:1 (Defoe 45, Pavljučenko 55, 85 / Samba 80)

Redoslijed: 1. Manchester United 63 (-1), 2. Chelsea 61 (-2), 3. Arsenal 61 (-1), 4. Tottenham 52 (-1), 5. Manchester City 49 (-3)...

Pročitajte više