NBA

Hawksi pobijedili 76erse, Trae Young odigrao utakmicu koja će se pamtiti

Foto: Bill Streicher/USA TODAY Sports/Guliver

KOŠARKAŠI Atlanta Hawksa pobijedili su Philadelphia 76erse 128:124 u prvoj utakmici polufinalne serije doigravanja u Istočnoj konferenciji NBA lige. Susret je igran u Wells Fargo Centeru, a franšiza iz Georgije stigla je u njemu do breaka odmah na početku ogleda koji se igra za finale Istoka.

Atlanta se u utakmici rano odvojila i nakon uvodne dvije četvrtine imala 20 koševa prednosti (74:54), a domaćin je tu prednost smanjio na samo -3 u završnici susreta, no više od toga nije mogao napraviti.

Trae Young je bio najbolji u redovima pobjedničke momčadi s 35 poena i 10 asistencija te je tim učinkom postao prvi igrač u povijesti Hawksa s barem 35 koševa i 10 dodavanja za koš u susretu doigravanja. Također, Young je postao i drugi košarkaš u povijesti NBA lige koji je svoje prve četiri gostujuće utakmice u doigravanju završio s minimalno 30 poena u svakoj. Jedini kojem je to prije njega pošlo za rukom bio je Kareem Abdul-Jabbar, tada još pod imenom Lew Alcindor.

Bogdan Bogdanović i John Collins dodali su po 21 koš svaki.

Najbolji pojedinačni učinak na utakmici imao je Joel Embiid, za kojeg se nije znalo ni hoće li nastupiti zbog ozljede meniskusa. U konačnici je odigrao susret u najvećoj minutaži za 76erse (38 minuta), ubacio najviše poena na susretu (39) te tom učinku dodao devet skokova, četiri asistencije i tri blokade. Ben Simmons je ogled završio bez promašaja iz igre (7/7), ali se napromašivao s crte slobodnih bacanja (3/10) za konačnih 17 poena i 10 asistencija, dok su Seth Curry dodali 21 i Tobias Harris 20 poena. Harris je imao i 10 skokova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više