NBA FINALE

Tragičar Toronta: Imao sam sjajan osjećaj, mislim da bi ušla, ali zahvatio ju je

Foto: EPA

TORONTO RAPTORSI nisu uspjeli dovršiti posao u finalu NBA lige, u petoj utakmici pred svojim navijačima izgubili su od Golden Statea 106:105. Rezultat u seriji sad je 3:2 za Kanađane koji i dalje trebaju samo jednu pobjedu za prvi naslov prvaka u povijesti.

Imali su priliku za ostvariti je i noćas, sve se svelo na šut Kylea Lowryja iz kuta s istekom vremena, ali Raptor s najduljim stažom u momčadi nije pogodio. Vršcima prstiju loptu je dodirnuo Draymond Green, dovoljno da joj minimalno promijenio smjer i spriječi je da prođe kroz obruč.

Mnoge je iznenadilo što je Lowry dobio posljednji šut, a ne Kawhi Leonard, ali Warriorsi su dobro branili superstara Toronta, koji je najučinkovitiji nakon prodora po desnoj strani.

"Pokušali smo otvoriti desnu stranu za Kawhija, ali su ga udvojili i on je dao loptu VanVleetu. Freddy ju je proslijedio meni u kut, ali Draymond Green ju je malo dodirnuo i blokirao. Imao sam odličan osjećaj, mislim da bi ušla, ali zahvatio ju je", rekao je Lowry.

Naživcirali su ga vlastiti navijači koji su s oduševljenjem popratili ozljedu Kevina Duranta. On i Serge Ibaka brzo su reagirali i gestikulacijama pokazivali publici da se smiri. Nasreću, i navijači su brzo shvatili ozbiljnost situacije s KD-jem, te su ga u svlačionicu ispratili aplauzom i skandiranjem.

"Ne mislim da su znali koliko je ozbiljna ozljeda. Svi mi u ligi smo braća, ne želim vidjeti da se itko ozlijedi", rekao je Lowry i dodao kako se Raptorsi nisu opustili nakon što je protivnik opet ostao bez najboljeg igrača.

Lowryju se drugi put u karijeri dogodilo da primi blokadu na šutu za veliku pobjedu. Raptorsi su 2014. ušli u doigravanje nakon šestogodišnje suše i imali priliku tek drugi put u povijesti dobiti seriju play-offa. Igrali su majstoricu protiv Brooklyna pred svojim navijačima, imali su napad za pobjedu, ali Lowryjev pokušaj blokirao je Paul Pierce.

Iako šut za naslov prvaka i za pobjedu u seriji ne može imati istu važnost, treba uzet u obzir kontekst povijesti, prema kojem je Raptorsima ta pobjeda protiv Netsa u tom trenutku bila jednako važna kao ova noćašnja. Samo, ovaj put će Kanađani imati popravni ispit u Oaklandu, pa ako bude bilo potrebe i još jedan pred svojom publikom.
 

Pročitajte više