Trajkovski: Na klupi su me zezali da mi golovi nisu upisani

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

HAJDUK je u spektakularnoj utakmici za kraj Super Sport HNL sezone pobijedio Lokomotivu 2:5 u Kranjčevićevoj. Junak Hajduka bio je Aleksandar Trajkovski, koji je postigao tri gola na utakmici. Makedonski reprezentativac zabio je golove u 18., 38. i 72. minuti utakmice, a kod prva dva gola puno mu je pomogao stoper Lokomotive Jon Mersinaj koji je oba puta pokušao blokirati udarac i oba puta prevario svog vratara.

Za Hajduk je još zabio Josip Brekalo, a gol Emira Sahitija je na kraju službeno upisan kao autogol stopera Lokomotive Branimira Kalaice. Za Lokomotivu je sjajno iz slobodnog udarca pogodio Duje Čop, a drugi gol domaćina je bio autogol mladog stopera Hajduka Matea Jurića-Petrašila. Hajduk je sezonu okončao na trećem mjestu prvenstvene ljestvice, a Lokomotiva je peta.

Trajkovski: Na klupi su me zezali da mi nisu upisali golove

Nakon utakmice, Trajkovski je dao izjavu za Hajduk Digital TV, a prvo pitanje koje mu je upućeno bilo je zna li uopće koliko je na kraju zabio golova. Ovako je Hajdukov napadač opisao tu situaciju: "Pišu se tri. Dali su mi loptu za uspomenu, a kad sam izašao iz igre su me na klupi zezali da nisu službeno upisali sva tri, ali na kraju jesu i stvarno sam sretan zbog toga. Sretan sam prije svega zbog pobjede i da smo završili sezonu na najbolji način."

Komentirao je da je utakmica bila pomalo bizarna jer je sve počelo ozljedom Šimuna Hrgovića na zagrijavanju: "Da, on se požalio na ozljedu na zagrijavanju i mislim da je bolje da se nije ništa riskiralo jer je moglo biti samo još gore. Mislim da je mladi Luka Jurak odradio svoj posao maksimalno dobro kako on zna i ispalo je sve super."

"Samo zajedno kao momčad možemo napraviti nešto više"

Upitan je potom koja je najveća lekcija koju su igrači naučili ove sezone jer se očekivalo puno više od trećeg mjesta, a on je odgovorio: "Moraš uvijek dati sve od sebe na svakoj utakmici, nikada se ne smije predati i svatko pojedinačno mora dati svoj maksimalni doprinos te se podrediti ekipi na svakoj utakmici. Samo zajedno kao momčad možemo napraviti puno više nego ove sezone."

Navijači Hajduka su ga ispratili ovacijama prilikom izlaska iz igre, a on je to ovako komentirao: "Lijepo je to vidjeti i doživjeti. Iskreno sam jako sretan zbog toga i nadam se da ću tako nastaviti ubuduće da što više dam svojoj momčadi."

 

Pročitajte više