HNL

Tramezzanija pitali koliko Hajduku treba vremena da bi napredovao. Rekao je da ne zna

Screenshot: HNK Hajduk

PAOLO TRAMEZZANI danas je održao konferenciju za medije uoči utakmice 26. kola HNL-a u kojoj Hajduk sutra od 17:05 na Poljudu dočekuje Šibenik. 

"Mislim da je to jedna od najboljih utakmica otkad sam ovdje. Bio sam uvjeren nakon utakmice, a isto mislim i kada sam je ponovno pogledao. Kada pričamo o utakmici, ponašanju i zalaganju igrača, kada sve to uzmem u obzir, mislim da je tako. Ako pričamo o rezultatu, znam što znači izgubiti 3:0, i što se toga tiče nemam što reći. Dva pogotka su pala u samoj završnici", rekao je Tramezzani na prvo pitanje pa nastavio odgovarati na ostala. Mi smo izdvojili najzanimljivija. 

Postoji li mogućnost da Biuk sutra krene od prve minute?

"Nedostaju nam Umut, Diamantakos, Kačaniklić. Već 40 dana trenira s nama, igra s juniorima jer se nadamo da će se kvalificirati za Ligu prvaka, ali mogućnost da zaigra postoji."

Kako vam se čini Šibenik?

"Riječ je o opasnoj momčadi. Igraju u sustavu 3-4-3 s dobrim bočnim igračima. Dobri su u tranziciji. Ako bih nekoga izdvojio, to je naš Sahiti. To je igrač koji mi se baš sviđa. Brz je, dobar, opasan. Igrat ćemo protiv momčadi koja igra u sustavu sličnom našem. U posljednjih šest susreta osvojili su samo dva boda i trebaju im bodovi. Očekujem tešku utakmicu. Sviđa mi se kako Šibenik igra."

Jedan od ciljeva je bilo osvajanje kupa. Jeste li nakon ispadanja imali ozbiljniji razgovor s predsjednikom ili sportskim direktorom?

"Kada se trener sastane s predsjednikom i sportskim direktorom, to je uvijek ozbiljno. Sastali smo se jučer, pričali o razdoblju otkad sam ovdje te o sutrašnjoj utakmici. Kup je bio jedan od imperativa. Poraz je bio težak, učinio nam je zlo i patimo, ali iz negativnih stvari treba izvući snagu i krenuti dalje. Očekujem da igrači taj bijes sutra pretvore u pozitivu."

Koliko vremena trebate kako bi unaprijedili igru i rezultate i koliko imate prostora za napredak?

"Ne znam. Koristim svaki trening, svaki dan kako bi unaprijedio sebe i moje igrače. Nema opravdanja ni izlika, ali govoriti koliko vremena treba da Hajduk bude perfektan, ne znam. Vidim da momčad napreduje, da dosta igrača raste. Rezultati isto idu na bolje. U posljednjih šest utakmica izgubili smo samo jednom. Morat ćemo ići korak po korak."

Pročitajte više