TRANSFERI

TRANSFERI Barca poslala novu ponudu za Neymara, Sanchez na korak do Intera

Foto: Index

SVE smo bliže kraju prijelaznog roka, što znači da klubovima ostaje sve manje vremena za dogovaranje transfera.

Talijani, Francuzi, Španjolci i Nijemci smiju dogovarati ulazne transfere do 2. rujna, a sve glasine i dogovorene prelaske iz minute u minutu pratite na Indexu.

Za danas smo gotovi, ali nastavljamo pratiti i razvoj sapunice oko Neymara i Barcelone, a pravovremeno ćemo vas obavještavati i o mogućim transferima u HNL-u. 

22:30 Alexis Sanchez na korak do Intera

Čileanac bi trebao liječničke preglede odraditi u utorak ili srijedu. Inter navodno neće platiti ništa za posudbu, ali će imati opciju da ga sljedećeg ljeta otkupi za cifru između 12 i 15 milijuna eura. Milanski klub plaćat će 33 posto od onoga koliko je Sanchez zarađivao u Unitedu (nešto više od četiri milijuna od ukupno 12 milijuna eura po sezoni), a bude li sljedećeg ljeta pristao na kupovinu, Čileanac će morati prepoloviti godišnja potraživanja.

21:40 Lichtsteiner u Njemačkoj

SLUŽBENO Stephan Lichtsteiner (35), poznati švicarski internacionalac i bivši igrač Juventusa, raskinuo je ugovor s Arsenalom i kao slobodan igrač potpisao je za njemački Augsburg.

21:20 Barca poslala novu ponudu za Neymara

El Mundo Deportivo piše kako Barca i dalje ne odustaje od Neymara te da je spremila novu ponudu za Brazilca. Ovaj put u kombinaciju ne ulaze igrači i keš. Coutinho je otišao u Bayern, Rakitić i Dembele ne žele u PSG, a Barca se ne želi rastati od Semeda. Zato im preostaju još samo dvije opcije – puna isplata odjednom, što je malo vjerojatno, ili jednogodišnja posudba s pravom otkupa sljedećeg ljeta.

19:20 Espanyol hoće Kalinića

Španjolski mediji pišu kako je Espanyol ubrzao proces dovođenja Nikole Kalinića. Kalinić je otpisan u Atleticu, a neko ga se vrijeme povezivalo s Monacom

19:10 Marchisiju važan samo Juventus

Claudio Marchisio je slobodan igrač, istekao mu je ugovor sa Zenitom, ali odbio je povratak u Italiju i u bilo koji klub koji ima veze s Juventusovim rivalima.

''U Italiji mogu igrati samo za Juventus. Postojala je ponuda iz Kine, ali Suning je previše povezan s Interom tako da ta opcija ne dolazi u obzir'', rekao je iskusni veznjak.

19:00 Atletico odustao od tužbe protiv Barcelone

Atletico je povukao tužbu protiv Barcelone u slučaju prelaska Antoinea Griezmanna na Camp Nou. Podsjetimo, ljetos je Francuz za 120 milijuna eura došao u Barcu, ali su se u Atleticu žalili da su Katalonci probili rok do kojeg je vrijedila klauzula i tražili dodatnih 80 milijuna eura. Sport piše da su odustali od te ideje.

18.55 Iz Girone u Katar

SLUŽBENO Bivša mlada nada Barcelone Marc Muniesa (27) prešao je iz Girone u katarski Al-Arabi kao slobodan igrač i potpisao ugovor od dvije godine.

18.50  Vidal hoće kod Contea

Arturo Vidal je višegodišnja želja Intera, a taj stav se nije promijenio ni dolaskom Antonija Contea na čelo milanskog kluba. Corriere piše da je Inter spremio ponudu vrijednu 20 milijun eura za 33-godišnjeg Čileanca koji je već surađivao s Conteom u Juventusu.

18:35 Valencia želi Barcinog igrača

Valencia ne odustaje od Rafinhe Alcantare. Radio Cadena javlja da Valencia nudi 15 milijuna eura Barceloni.

17:40 Ribery na korak do Fiorentine

Nakon što je u 12 godina s Bayernom osvojio sve što se osvojiti dalo, veliki Franck Ribery danas je slobodan igrač jer mu je istekao ugovor s Bayernom.

Ovaj sjajni 36-godišnji Francuz imao je ponude sa svih krajeva svijeta, ali talijanski mediji tvrde da je na korak do prelaska u Fiorentinu.

Riberyja je navodno privukao projekt stvaranja jake Fiorentine koja ima ambicije ove sezone umiješati se u borbu za vrh Serie A, a očekuje se da transfer bude zaključen u idućih nekoliko dana.

15:45 Roma želi Thauvina

Na radaru Rome našao se Florian Thauvin, odlični ofenzivac koji je s Francuskom prošle godine osvojio Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Thauvin nije u dobrim odnosima s navijačima Marseillea, zbog čega traži izlaz s Velodroma, a protiv dolaska na Olimpico nema ništa.

Ovaj 26-godišnjak je trenutačno ozlijeđen pa još nije zaigrao ove sezone. Povezivalo ga se s prelaskom u Bayer Leverkusen, a nalazi se i na listi želja Milana.

Thauvin je jedno vrijeme igrao i u Engleskoj, gdje je nosio dres Newcastle Uniteda, a u prošloj sezoni je zabio 16 golova.

14:30 Mandžukićeva zamjena pronađena u Francuskoj?

Juventus je poslao svoje skaute na utakmicu 2. kola francuskog prvenstva između Lyona i Angersa kako bi promatrali 23-godišnjeg napadača Lyona Moussu Dembelea, piše Goal.com

Bianconeri razmišljaju o njegovom dovođenju, a Dembele ih je sigurno impresionirao zabivši dva pogotka u pobjedi od 6:0. Na početku sezone trenutno je na tri pogotka u dvije utakmice.

Njegov transfer vjerojatno ovisi o tome hoće li Mario Mandžukić ostati u klubu do kraja prijelaznog roka.

13:24: Sanchez sutra na liječničkom u Interu

Najveći promašaj Manchester Uniteda Alexis Sanchez napokon napušta klub, barem privremeno. Sutra će obaviti liječnički pregled u Interu, gdje će provesti sezonu na posudbi, piše Sky.

Nakon toga Inter će imati opciju kupnje za 18 milijuna eura. Odličan je to posao za obje ekipe. United se rješava svog najvećeg promašaja, a Inter se nada da Čileanac može vratiti formu iz dana Barcelone i Arsenala kad je sjajno igrao. Uz to, pronašli su igrača koji može igrati na poziciji drugog napadača u sustavu 3-5-2 Antonija Contea, nešto s čime je Perišić imao problema te na kraju otišao u Bayern na posudbu.

U United je stigao u zimu 2018. i imao jedan od najvećih ugovora u ligi od 500 tisuća funti tjedno. United ga je tada platio 34 milijuna eura, a Sanchez mu je vratio užasnim partijama. U 45 nastupa zabio je samo pet pogodaka uz devet asistencija

12:30 Bayern dovodi novo pojačanje?

Niko Kovač mogao bi dobiti još jedno pojačanje do kraja prijelaznog roka. Radi se o veznjaku Bayer Leverkusena, Kaiju Havertzu, javlja Sueddeutsche.

20-godišnjak je dijete Bayera, veliki potencijal, igra na mjestu ofenzivnog veznjaka i u 1. kolu Bundeslige zabio je u pobjedi 3:2 protiv Paderborna. Očekuje se da će do kraja prijelaznog roka koji završava 2. rujna postati novi igrač Bayerna.

Prema Transfermarktu, Havertz vrijedi 90 milijuna eura, ali teško je očekivati da će Bayern toliko izdvojiti za mladog i nedokazanog igrača.

11:13 Službeno: Coutinho u Bayernu

Iako se o ovom zna već nekoliko dana, Bayern je sada službeno predstavio Philippea Coutinha koji je doveden na posudbu. Također, nakon sezone na posudbi, Nijemci će ga moći kupiti, ako požele, za 120 milijuna eura.

10:48 Pogba ostaje u Unitedu

Real Madrid cijelo ljeto pokušava dogovoriti dolazak Paula Pogbe, ali Francuz će ostati u Unitedu, rekao je menadžer kluba, Ole Gunnar Solskjaer.

"Nemam apsolutno nikakvih briga što se tiče toga. Vjerujem da će ostati u Unitedu", rekao je Norvežanin novinarima.

09:30 Icardi u Monaco

Iako se činilo da će Mauro Icardi otići u Napoli ili Romu, prema svemu sudeći on će karijeru nastaviti u francuskom Monacu.

Više o tome čitajte ovdje >>> RAI: Sve je dogovoreno, Icardi uz bogovsku plaću odlazi Subašiću

09:24 Dinamo dogovorio drugi najveći transfer u povijesti

Dinamo će ispuniti najveću želju treneru Nenadu Bjelici. Dogovorili su transfer talentiranog Luke Ivanušeca iz Lokomotive.

Više o tome čitajte ovdje >>> Dogovoren drugi najveći transfer u povijesti Dinama

09:22 Jedan od junaka Tottenhama blizu Lazija

Fernando Llorente, blizu je dolaska u talijanski Lazio, piše Corriere Dello Sport. Španjolskom napadaču ovog je ljeta istekao ugovor sa Spursima pa je slobodan otići gdje god poželi. Osim Lazija, za njega su zainteresirani Inter Fiorentina i Napoli.

Španjolac je bio jedan od junaka Tottenhama prošle sezone kada je odlično zamijenio Harryja Kanea nakon što je Englez ozlijedio gležanj u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Prvu utakmicu je Tottenham pobijedio kod kuće s 1:0, a u uzvratu su izgubili 4:3. Ipak, zahvaljujući golu Llorentea u 73. minuti za 4:3, Spursi su prošli dalje.

Na još čudesniji način su izbacili Ajax u polufinalu kada je Lucas Moura s tri gola u gostima, od toga jedan u zadnjoj sekundi utakmice odveo Engleze u finale, ali tamo im je ponestalo čuda pa su izgubili od Liverpoola 2:0 u Madridu.

08:24 Dva francuska velikana love veznjaka Chelseaja

Monaco i PSG pokušavaju dogovoriti transfer Tiemouea Bakayoka iz Chelseaja, tvrdi Express.

Bakayoko je stigao u Chelsea iz Monaca zahvaljujući vrhunskim igrama, ali tamo se nije snašao. Počeo je bolje igrati nakon posudbe u Milanu, ali Talijani ga nisu mogli kupiti pa se veznjak vratio u London.

A tamo još nije odigrao ni sekunde u prve tri utakmice nove sezone.

08:17 Neymar neće otići bez zamjene

Trener francuskog PSG-a, Thomas Tuchel je nakon jučerašnjeg šokantnog poraza na gostovanju kod Rennesa izjavio kako Neymar neće otići iz kluba ako PSG ne dovede zamjenu.

Neymar još nije zaigrao na početku ove sezone zbog oporavka od ozljede gležnja u pripremnoj utakmici za Copa Americu koju je Brazil na kraju osvojio bez njega. Mnogi smatraju da ga PSG ne želi stavljati u igru zbog mogućeg transfera u Real ili Barcelonu, ali Tuchel je oštro demantirao takve tvrdnje.

"Danas Neymar nije igrao zato što nema dovoljno treninga kao ostali. Takva je situacija i ništa drugo se nije promijenilo", rekao je Tuchel.

 

Pročitajte više