TRANSFERI

Transferi i glasine dana: Perišića žele još dva kluba, Milan završava dva transfera

Foto: EPA

PRIJELAZNI rok u većini europskih zemalja traje do 5. listopada, a u HNL-u sve do 18. listopada. Svakog dana na Indexu možete pratiti najnovije glasine, provjerite koji su poslovi završeni, tko prelazi kamo i za koliko novca.

TRANSFERI I GLASINE 20. RUJNA 

UNITED ZAVRŠAVA TRANSFER

Manchester United napreduje u pregovorima za beka Porta Alexa Tellesa i posao bi mogao biti dogovoren u sljedećih nekoliko dana.

Ovog 27-godišnjaka ranije su tražili PSG i Chelsea, ali sada se čini kako je United jako blizu dogovora. To je potvrdio i trener Porta koji je rekao kako bi Telles uskoro mogao napustiti klub i otići u Englesku. 

NAJBOLJI STRIJELAC HNL-A ZAVRŠAVA TRANSFER

Antonio Mirko Čolak upravo je sletio u Solun gdje mu večeras slijedi odrađivanje liječničkog pregleda, a potom i potpis za grčki PAOK.

Službeno će grčki klub ovaj transfer potvrditi sutra, a svoj odlazak 27-godišnji napadač potvrdio je objavom na Instagramu. Objavio je fotografiju trenutka ukrcaja na privatni avion za Grčku te napisao "Na putu" uz crno-bijele boje, inače boje grčkog kluba za kojeg će nastupati.

Čolaka su na aerodromu u Grčkoj već dočekali navijači i tamošnji novinari. Donosimo ekskluzivan video s mjesta događaja. Video OVDJE

ARSENAL PRODAJE STOPERA

Menadžeri Skhodrana Mustafija predložili su svog igrača predstavnicima Lazija, a oni su istaknuli kako su zainteresirani za njegovo dovođenje, piše La Gazzetta dello Sport.

Arsenal bi za njega mogao tražiti oko 15 milijuna eura, a talijanski prvoligaš spreman je taj iznos platiti kako bi ga doveo u Rim.

PROMJENA NA VRATIMA CHELSEAJA

Još jedna vijest koju javlja Fabrizio Romano: Chelsea je doveo golmana. Riječ je o Edouardu Mendyju iz Rennesa koji je već i potpisao ugovor.

Predstavljanje će biti odrađeno sljedećeg tjedna, a odšteta koju je Chelsea platio za njega još nije poznata. 

MILAN RADI NA DVA POSLA

Fabrizio Romano donosi novosti o Milanu i njegovim poslovima na tržištu igrača. Kako donosi najpoznatiji svjetski stručnjak za transfere, radi se na dva transfera.

Prvi je dovođenje Tiemouea Bakayoka kojeg Milan želi dovesti iz Chelseaja i aktivno pregovara s londonskim klubom, a drugi odlazak Tommasa Pobege kojeg će Milan po svemu sudeći poslati na posudbu u Speziju. 

PERIŠIĆA ŽELE U PREMIERSHIPU

O interesu Manchester Uniteda za Ivana Perišića odavno se piše, a glasine su se još pojačale otkad je klubu s Old Trafforda propao transfer Jadona Sancha iz dortmundske Borussije, no novi klubovi na popisu zainteresiranih su Leicester i Everton.

Inter je odredio cijenu od 15 milijuna eura. Unatoč glasinama o interesu iz Engleske, još nije stigla nijedna službena ponuda. Više OVDJE.

RIJEKA PRONAŠLA ZAMJENU ZA NAPADAČA

Antonio Mirko Čolak uskoro će postati novi igrač grčkog PAOK-a. Transfer je dogovoren i preostaje još samo liječnički pregled.

Čolak će se u Grčku preseliti u transferu teškom 3,5 milijuna eura uz 15 posto odštete od sljedećeg transfera i bonuse, a transfer bi u cijelosti, kada sve bude isplaćeno, mogao iznositi oko šest milijuna eura. 

U Rijeku bi na posudbu kao zamjena trebao doći Sandro Kulenović, 20-godišnji napadač zagrebačkog Dinama. I taj posao je pri kraju. Više OVDJE

ODLAZI JOŠ JEDAN BEK

Nelson Semedo nije jedini bek Barcelone koji bi mogao napustiti Camp Nou. Slična sudbina čeka i Juniora Firpa, inače lijevog beka, piše TuttoMercato.

Inter i Fiorentina zainteresirani su za njegove usluge, ali najdalje je u pregovorima stigla Atalanta. Njegov menadžer uskoro će se sastati s predstavnicima kluba iz Bergama kako bi završio posao. 

BARCELONA PRODAJE BEKA

Wolvesi su na korak od dovođenja Nelsona Semeda iz Barcelone za 35 milijuna eura, javlja danas inače pouzdani engleski The Guardian.

Posao je navodno potpuno dogovoren i čeka se samo objava, a Semedo bi trebao potpisati ugovor na pet godina i tako otvoriti Barceloni mjesto u kadru za dovođenje Sergina Desta iz Ajaxa.

PRODAN NAJBOLJI STRIJELAC HNL-a

Rijeka je dogovorila prodaju Antonija Mirka Čolaka u grčki PAOK. Najbolji strijelac HNL-a u prošloj sezoni već sutra bi trebao odraditi liječničke preglede u Solunu i potpisati za grčkog velikana, potvrđeno je Indexu. 

Čolak će se u Grčku preseliti u transferu teškom 3,5 milijuna eura uz 15 posto odštete od sljedećeg transfera i bonuse, a transfer bi u cijelosti, kada sve bude isplaćeno, mogao iznositi oko šest milijuna eura. Više OVDJE

JUVENTUS ZANIMA CARRASCO

Juventus je poslao upit Atleticu oko moguće kupnje Yannicka Carrasca, 27-godišnjeg ofenzivca.

PSG KRENUO PO ALIJA

PSG započeo je pregovore s Tottenhamom oko Delea Allija, piše Telegraph.

Alli se još nije dokazao Joseu Mourinhu u Spursima, zadnje dvije utakmice nije bio u sastavu, iako nema nikakvih fizičkih problema.

LEICESTER OBJAVIO DOLAZAK UNDERA

Leicester je i službeno doveo Cengiza Undera na posudbu iz Rome, s opcijom otkupa na kraju sezone za 24 milijuna eura. Sama posudba 23-godišnjeg krilnog napadača vrijedna je tri milijuna.

TOTTENHAM IDE PO LINGARDA

Tottenham je jako zainteresiran za dovođenje Jesseja Lingarda, pišu engleski mediji.

Lingard, nekada velika nada Uniteda, odavno je izgubio status prvotimca u klubu, no Jose Mourinho, čovjek koji ga je trenirao u Unitedu, vjeruje da može oživjeti njegovu karijeru.

KULENOVIĆ U RIJEKU

Transfer Antonija Čolaka iz Rijeke još nije realiziran, no očekuje se da će biti do kraja prijelaznog roka. 

U tom slučaju Rijeka bi brzo morala naći novog napadača, a riječki Novi list piše kako će on stići iz Dinama. Sandro Kulenović će otići na posudbu u Rijeku. 

20-godišnji Kulenović je odigrao dvije utakmice na početku nove sezone za Dinamo, ali očito nije impresionirao trenera Zorana Mamića.

CITY IMA NOVOG STOPERA

Jules Kounde uskoro bi trebao postati novi stoper Manchester Cityja, piše AS.

Klubovi su jako blizu dogovora oko odštete, a očekuje se da će City za Koundea platiti 50 milijuna eura Sevilli.

Pročitajte više