TRANSFERI UŽIVO Rijeka dovodi pojačanje iz Njemačke, Guardiola želi Umtitija, Hajdukova želja od milijun eura

Foto: Getty Images/Guliver Image

TREĆI je dan zimskog prijelaznog roka. Prvi dan godine protekao je burno, potrošeno je više od 250 milijuna eura, realizirani su ranije dogovoreni transferi, a prava ludnica tek se očekuje.

Najnovije transfere, pregovore i glasine pratite uživo na Indexu.

Još jedna zvijezda u MLS-u
 
Prema pisanju L'Equipeu, Wesley Sneijder (33) u sljedećim danima napustit će Nicu te će se zaputiti u Los Angeles Galaxy. Ljetos je stigao na Azurnu obalu, a došao je iz Galatasarayja u kojem je proveo četiri sezone i osvojio čak osam trofeja. 

Milanski div počeo rasprodavati ljetošnje akvizicije

Milan je Matea Musacchija postavio na transfer listu. Argentinski stoper pored se Leonarda Bonuccija i Alessija Romagnolija nije uspio izboriti za veću minutažu. U talijanski klub pristigao je u srpnju protekle godine iz Villarreala u transferu vrijednom 16,20 milijuna funti.

Marko Pjaca poslan na šestomjesečnu posudbu

Marko Pjaca (22) napustio je Juventus te će ostatak tekuće sezone provesti na posudbi u Schalkeu 04. Rukovodstvo njemačkog kluba potvrdilo je kako će se hrvatski reprezentativac tijekom sutrašnjeg dana priključiti momčadi koja je trenutačno u Španjolskoj na pripremama za proljetni dio Bundeslige. Talijani bi na posudbi trebali profitirati s milijun eura te s još pola milijuna eura kroz bonuse. 

Turski velikani u borbi za bivšeg napadača PSG-a 

Ezequiel Lavezzi (32) pri kraju je jednogodišnje kineske avanture u Hebeiu. Aktualizirala se priča kako je tik povratku u Europu, a dosad su Galatasaray i Bešiktaš iskazali interes za njegovim dovođenjem. OPŠIRNIJE...

Rijeka prodaje Josipa Eleza?

Njemački Bild javlja kako bi Josip Elez (23) do kraja siječnja trebao napustiti Rijeku i potpisati za Hannover. Navodno je njemački prvoligaš ponudio tri milijuna eura za Josipa Eleza koji je u Rijeku iz Lazija došao za 500 tisuća eura. OPŠIRNIJE...

Fenerbahçe ostaje bez prve zvijezde

Premda mu ugovor istječe tek za šest mjeseci, Robin van Persie (34) narednih dana sporazumno će raskinuti suradnju s Fenerbahçeom u koji je pristigao u srpnju 2015. godine iz Manchester Uniteda za 6,5 milijuna eura. Bivši napadač nizozemske reprezentacije i Arsenala nezadovoljan je minutažom, a navodno je zainteresiran za povratak u Feyenoord u kojem je započeo karijeru.

Argentinac na Meazzi?

Inter je u potrazi za kreativnim veznjakom. Na vrhu transfernih želja je 

 
Milan dobio nevjerojatnu ponudu za Nikolu Kalinića

Hrvatski reprezentativac ponovno je dobio ponudu iz Kine! "Recite koliko želite i platit ćemo", ponuda je neimenovanog kineskog kluba koju je dobio Milan, javlja Corriere della Sera. OPŠIRNIJE...
 
Njemački reprezentativac ostaje na Anfieldu

Liverpool je odbio prodati Emrea Cana (23) u tekućem prijelaznom razdoblju. Premda mu ugovor istječe za šest mjeseci, engleski klub odustao je od zamisli da ga proda u siječnju i zaradi na igraču vrijednom 28 milijuna eura. Nijemac je navodno već sve utanačio s Juventusom u koji bi trebao doći u srpnju kao slobodan igrač. 

Napoli predstavio prvu zimsku akviziciju

Francuz Zinédine Machach (21) prezentiran je kao novi veznjak napuljskog kluba. U vodeći klub talijanskog prvenstva pristigao je kao slobodan igrač. Do listopada protekle godine nastupao je za Toulouse koji ga je otpustio zbog nedoličnog ponašanja. Za Napoli je potpisao na četiri godine.

Badelj na meti brojnih europskih klubova

Hrvatskom veznjaku na kraju sezone ističe ugovor s Fiorentinom, koja želi nešto zaraditi od njegove prodaje. No, Zagrepčanina želi veliki broj europskih klubova, a on ima samo jedan uvjet... OPŠIRNIJE

Bakambu odlazi u Kinu za 40 milijuna eura

Jedan od najboljih igrača Villarreala, Cedric Bakambu, odlazi u Kinu. Beijing Guoan platit će španjolskom klubu za sjajnog napadača 40 milijuna eura.

Vida oduševio crno-bijeli dio Istanbula

Domagoj Vida konačno je potpisao za Bešiktaš, a njegovim navijačima obećao je dolazak hrvatskog napadača! OPŠIRNIJE

Menez otišao u Meksiko

Iako je igrač Antalyaspora postao tijekom ljeta, Jeremy Menez odlučio je u siječnju napustiti turski klub i potpisati za Club Americu. Meksički klub morat će Antalyasporu za francuskog igrača platiti 250 tisuća eura.

Sjećate se ove majstorije Meneza?

Hajduk lovi Menala iz Širokog, ali je cijena milijun eura

Jedan od najboljih igrača Širokog, Luka Menalo, želja je Hajduka. Međutim, igrač koji je ove sezone zabio devet golova i upisao četiri asistencije može biti slobodan za milijun eura, poručio je njegov klub. 

Nakon Antolića u Legiju stiže i Da Silva?

Nakon što je Dinamo prodao Legiji Domagoja Antolića za pola milijuna eura, u redove poljskog kluba mogao bi stići i Eduardo Da Silva. Bivši hrvatski reprezentativac prije nekoliko dana se spominjao kao moguće pojačanje Rijeke, a vidjet ćemo gdje će na kraju nastaviti karijeru. Trenutačno je u Varšavi i prolazi kroz dvodnevne medicinske preglede. OPŠIRNIJE...

"Wagner je poput Mandžukića"

Napadač Sandro Wagner stigao je iz Hoffenheima u Bayern za 13 milijuna eura, a njegovim dolaskom oduševljen je Javier Martinez.

"Jako me podsjeća na Marija Mandžukića. Svaki put kada sam morao igrati protiv Sandra pomislio sam: 'Ovo će biti jako teško.' Puno mi je draže gledati ga u dresu Bayerna. To je jedan od onih igrača protiv kojih ne želite igrati", rekao je Španjolac. 

Leipzig: Werner nije na prodaju

Brojni europski klubovi prate napadača Leipziga i reprezentacije Tima Wernera, a ispred svih Bayern, no od od njegovog odlaska (za sada) nema ništa.

"Ne želimo biti klub koji prodaje svoje igrače kako bi zaradio. Naprotiv, želimo biti među najboljima u Njemačkoj", poručio je direktor kluba Oliver Mintzlaff.

Mladi napadač odbio Real i zbog engleskog drugoligaša

"Real je nemoguće odbiti", čujemo često od nogometaša danas. No, mladi Rafa Mir učinio je to, odbio svjetskog, europskog i španjolskog prvaka kako bi otišao u Englesku. I to ne u Premier ligu, već u Championship. OPŠIRNIJE

Guardiola kupuje u Barceloni

Prema pisanju francuskih medija, Samuel Umtiti na meti je Manchester Cityja, gdje ga želi dovesti bivši trener Barcelone Pep Guardiola. Branič se navodno već sastao s predstavnicima engleskog kluba, koji mu nudi veliku plaću te je spreman platiti Barci 60 milijuna eura za njega, koliko iznosi otkupna klauzula. 

Napoli zove Balotellija

Mario Balotelli pronašao je izgubljenu formu u Nici u čijem je dresu sjajno igrao, uz uspone i padove, tijekom cijele 2017. godine. Ugovor mu istječe na kraju sezone, a francuski klub ga ne može zadržati zbog visokih potraživanja. Na ljeto može otići bez odštete, novi ugovor još nije dogovoren, a lista zainteresiranih klubova za Balotellija sve je dulja.


U utrku se uključio Napoli koji nestašnog napadača želi vratiti u Italiju gdje je već igrao za Inter i Milan. Balotelli je u posljednjih godinu dana za Nicu skupio 33 pogotka u 49 nastupa.

Napoli je trenutno vodeća momčad Serie A.

Brozović napušta Milano?

Inter zbog financijskog fair-playa mora prodati pokojeg igrača, a na listi za otpis navodno je i hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović. > INTER SE ŽELI RIJEŠITI BROZOVIĆA London sljedeća destinacija?

Kinezi Kaliniću nude "koliko god treba"

Nikola Kalinić posljednjih godinu dana odbija opciju odlaska u daleku Kinu, ali kineski klubovi i dalje mu šalju bogate ponude. Talijanska Corriere della Sera piše da su kineski klubovi spremni platiti koliko god treba kako bi ga nagovorili da napusti Milan. No, 29-godišnji hrvatski napadač, koji se našao na meti kritika zbog slabe realizacije, želi ostati na San Siru barem do ljeta.

DINAMO: Antolić u Poljskoj, čeka se Gavranović

Jučer je Dinamo najavio dolazak Rijekinog napadača Marija Gavranovića na Maksimir do početka priprema u četvrtak. Dok se čeka realizacija tog dugo očekivanog transfera, u Dinamu rade i na prodaji Domagoja Antolića varšavskoj Legiji.

Prema posljednjim informacijama koje smo dobili iz Poljske, Antolić bi danas trebao potpisati za svoj novi klub. 

> INDEX DOZNAJE Dugogodišnjeg kapetana Dinamo "utopio" kod Jozaka za pola milijuna eura

RIJEKA: Stiže pojačanje iz Njemačke

Rijeka će izgubiti nekoliko važnih igrača, priznali su čelnici aktualnog prvaka u nekoliko navrata. Osim Gavranovića, na izlaznim vratima je još par prvotimaca, prije svih Marko Vešović i Josip Elez.

Pojavila se i dobra vijest za riječke navijače, klub je navodno blizu dogovora s 24-godišnjim napadačem Hoffenheima Antonijom Čolakom, koji se i prošlog ljeta povezivao s Rujevicom.   



Za Nurnberg i Darmstadt je ukupno skupio 28 utakmica u Bundesligi, zabio je četiri gola uz dvije asistencije. Igrao je i u drugoj Bundesligi, a u Poljskoj skupio 30 utakmica i 10 golova za Legiju Gdanjsk. Igrao je i za mlade hrvatske selekcije.

HAJDUK: Pešić blizu Dinama Bukurešt


Kao što smo pisali i dan ranije, najbolji igrači Hajduka su na meti stranih klubova, a među prvima bi ove zime mogao otići Ivan Pešić.

Prema pisanju rumunjskih medija, Hajduk je u ozbiljnim pregovorima s Dinamom iz Bukurešta oko Pešićevog transfera na kojem bi Splićani mogli zaraditi oko 50 000 eura.

Pešić je prošao Hajdukovu školu, a na Poljud se vratio prošlog ljeta iz RNK Splita. Za Hajduk je ove sezone upisao 16 nastupa, od čega 7 u prvih jedanaest. 

Coutinho sve bliže Barci?

Barcelona i dalje ne odustaje od najboljeg Liverpoolovog igrača Coutinha. Španjolski "Sport" piše kako je Brazilac vrlo blizu Camp Noua, iako iz Engleske stižu informacije kako su "Redsi" odbili i ponudu tešku 150 milijuna eura.

Pastore napušta PSG

Argentinski napadač Javier Pastore želi napustiti PSG u čijem je napadu zavladala velika gužva nakon dolaska Neymara i Mbappea prošlog ljeta. Milanski Inter pokazao je najveći interes za Pastorea, ali Talijani ne mogu platiti 20 milijuna eura, koliko traže Parižani. Oba kluba su u problemima zbog financijskog fair-playa, Inter želi problem riješiti posudbom do kraja sezone, a PSG će na to pristati jedino ako zaradi dovoljno na drugim igračima. 

Chelsea nudi 56 milijuna za braniča Juventusa

Chelsea nudi Juventusu 56 milijuna eura za brazilskog braniča Alexa Sandra.

Englezi su i prošlog ljeta pokušali angažirati Brazilca, ali je Juve odbio sve ponude. Talijanski mediji navode kako je vodstvo torinskog kluba promijenilo odluku i spremno je pustiti Sandra već ovog siječnja.

Veliki interes za njegove usluge pokazali su i Manchester United te Manchester City.

Sandro je ove sezone u 19 službenih nastupa postigao jedan gol i upisao pet asistencija. Brazilac je u Juve stigao u kolovozu 2015. iz Porta za 26 milijuna eura.

 

Diego Costa prvo pojačanje Atletica

Diego Costa od jučer je i službeno igrač Atletico Madrida i čeka svoj drugi debi za svoj omiljeni klub u kojeg je stigao krajem ljeta iz Chelseaja.

 

 

 


 

Pročitajte više