Trener Ekranasa: Dinamo može proći Arsenal

VIRGINIJUS LIUBŠYS, trener litavskog prvaka Ekranasa koji s Dinamom u srijedu igra uzvratni susret drugog pretkola Lige prvaka, tvrdi kako njegovu momčad očekuje teška utakmica, te smatra da bi se Dinamo ipak mogao "provući" u Ligu prvaka.

"Vjerujemo kako će rezultat biti bolji nego u prvoj utakmici, naravno teško je očekivati da ćemo ovdje pobijediti. Siguran sam ipak da nas u srijedu očekuje odlična utakmica." - kazao je trener Ekranasa, koji se novinarima obratio uoči večernjeg treninga.

Modri su u Panevezysu pobijedili s visokih 4:1, a trener Ekranasa je svjestan kako će teško pobijediti Dinamo s 4:0, 5:2 ili 6:3, pogotovo na domaćem stadionu. I prije je tvrdio kako Dinamo ima momčad s kojom može igrati u Ligi prvaka, a mišljenje nije promijenio niti nakon što je Friedrich Stickler, čelnik UEFA-ine komisije za natjecanje, u Nyonu Dinamovu kuglicu pridružio klubu koji je prije tri mjeseca igrao finale najprestižnijeg europskog klupskog natjecanja.

"Dinamu neće biti lako u sljedećem krugu, jer ga očekuje izrazito snažan Arsenal. Mislim kako Arsenal nije u najboljoj poziciji, jer još uvijek nisu počeli igrati prvenstvo, stoga Dinamo ima velike šanse proći dalje. Naravno, ždrijeb vam nije bio naklon, od dvije jake momčadi, Valencije i Arsenala, vi ste dobili jednog od njih." - kazao je Liubšys.

"Bit će teško, no imate dobre šanse, dovoljno ste jaki da prođete dalje." - zaključio je trener litavskog prvaka.

Liubšys u Maksimiru neće moći računati na napadača Vitalijusa Kavaliauskasa (dobio žuti katon u 82. minuti susreta u Panevezysu), no neće mijenjati momčad za uzvratni susret.

Očekuje se kako će protiv Dinama istrčati sljedeći sastav; Arvydas Skrupskis, Arunas Klimavičius, Audrius Banevicius, Gediminas Paulauskas, Mindaugas Gardžijauskas, Giedrius Tomkevičius, Mantas Savenas, Vaidotas Slekys, Ruslans Mikhalchuk, Egidijus Varnas i Povilas Lukšys.

Utakmica se igra na Maksimirskom stadionu od 20.30, a pravdu će dijeliti engleski sudac Robert Styles. Karte se mogu kupiti na uobičajenim mjestima, po cijenama od 30, 60, 80 i 150 kuna. Oni koji neće biti na maksimirskim tribinama, live tekstualni prijenos susreta iz minute u minutu mogu pratiti na Indexu.

Tekst, foto: S.H.

Pročitajte više