Trener Hajduka: Od iduće sezone će dosta toga biti drugačije

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK i Varaždin u nedjelju u 17 sati u Splitu igraju utakmicu 33. kola SuperSport HNL-a. Hajduk je odradio dva susreta kazne pred praznim Poljudom zbog nereda na utakmici s Dinamom u SuperSport Hrvatskom kupu, pa će navijači u nedjelju ponovno ispuniti tribine.

Hajduk se nalazi na trećem mjestu SHNL-a sa 61 bodom, dok je Varaždin šesti s 36 bodova. Trener Hajduka Jure Ivanković najavio je utakmicu na konferenciji za medije. 

Jeste li razgovarali s predsjednikom o svom statusu?

Razgovarali smo, ali ne na tu temu. Imam drugačiju ulogu, od iduće sezone će dosta toga biti drugačije.

Marko Livaja?

Marko se vratio treninzima, ali nije još 100 posto spreman za igrati. Imamo plan da igraju igrači koji su samo 100 posto spremni. Marko još osjeća bolove u koljenu, vjerojatno neće biti u konkurenciji za utakmicu.

U kakvom je stanju Ivan Perišić?

Sigurno će opet imati dosta veliku minutažu. Koliko će to biti, dogovorit ćemo se.

Kakav je zdravstveni bilten?

Melnjak je blizu povratka radu s ekipom, još radi individualno. U nekim budućim utakmicama možemo ga očekivati u kadru. Šarlija se vratio u kadar, kao i Lovre Kalinić, ali i dalje postoji bol u laktu. Dajaku je i dalje out.  

U kakvom je stanju Laszlo Kleinheisler?

Nije bio ozlijeđen, u konkurenciji je kao i svi. Postavlja se pitanje o igračima na posudbi, ali mislim da je korektno dati im priliku. Kada su dolazili nije se pričalo da nisu bitni ako se ne ispune ciljevi. Moramo biti profesionalni kao klub, moraju imati startnu poziciju kao i ostali. 

Kakav je Varaždin?

Igrali smo s njima u prvenstvu i Kupu. Igraju otvoreno, dosta dobro iz zadnje linije kontroliraju posjed s Oliverom Zelenikom. Naprijed imaju igrače koji mogu stvoriti višak i zabiti gol, poput Dabre, Šege, Mitrovskog... Mi ćemo se postaviti otvoreno kako bismo dominirali i usmjeravali utakmicu. 

Što su hrvatskom nogometu donijeli strani suci?

Nakon turbulentnog razdoblja i svega što se događalo skinut je fokus sa suđenja i vraćen je na teren. Trebamo se baviti stvarima na koje možemo utjecati. 

Koliko vam znači povratak gledatelja na Poljud?

Puno će nam značiti, nogomet se igra zbog gledatelja. To je ogroman vjetar u leđa igračima i dodatan motiv da se pokažu u najboljem svjetlu. Naš pristup neće biti upitan, to mora biti standard. Maksimalan angažman svaki dan.

Hajduk ima 20 tisuća pretplatnika, koliko gledatelja očekujete?

Očekujem da su se ljudi zaželjeli nogometa. Njihova ljubav prema klubu nikad nije bila upitna. 

Hoće li netko od mladih igrača dobiti priliku?

Noa Skoko imao je peh, dobio je upalu krajnika. Nije trenirao cijeli tjedan. S nama je Bruno Durdov i postoji mogućnost da on dobije priliku debitirati. Mladi igrači trebaju zaslužiti priliku. 

Je li mini cilj ostvariti sve četiri pobjede do kraja sezone?

Sigurno jest, ali mislim da nas je koštalo jer smo razmišljali previše unaprijed. Dat ćemo priliku svim igračima kako bi pokazali zašto su u Hajduku i kako bi se iskristalizirao kadar za iduću sezonu. 

Što mislite o utakmici Rijeka - Dinamo?

Nemam osobnih preferencija. Razmišljam samo o našoj utakmici. Mislim da će na Rujevici biti tvrdo, s jedne i druge strane. 

Koji je Vaš osobni rekord uzastopnih pobjeda?

Ne bavim se statistikom. Bilo je nekih nizova, ali pet-šest pobjeda zaredom nikad.

Pročitajte više