Trener i suigrači puni hvale za Igora Bišćana

IAKO je od utakmice osmine finala Lige prvaka između Liverpoola iz Bayera iz Leverkusena prošlo već dva dana, još uvijek se ne stišavaju glasovi koji hvale izvedbu našeg Igora Bišćana, pa su tako nakon novinara na red stigli Bišćanovi suigrači i menadžer "Redsa" Rafael Benitez.

Momčad Liverpoola predvođena Benitezom uvjerena je u prolaz u četvrtfinale nakon uvjerljive pobjede nad Bayerom iz Leverkusena, unatoč činjenici da su primili gol na Anfieldu.

Iako je Steven Gerrard po mišljenju mnogih daleko najbolji vezni igrač na Otoku, u utakmici s Bayerom ga je uspješno zamijenio Igor Bišćan, oko čega se slažu igrači, ali i sam Benitez.

"Igor je pravi profesionalac koji vrijedno radi. Igrao je vrlo dobro proti Leverkusena, nadam se da će nastaviti s tako dobrim igrama do kraja ove sezone." - izjavio je Benitez, pa dodao: "On je igrač koji mora imati puno samopouzdanja. Sigurno mu teško padaju periodi neigranja, naročito ako se uzme da na njegovoj poziciji igraju Gerrard, Xabi Alonso i Didi Hamman."

"Stvarno se trudi, a kad je pun samopouzdanja onda je vrlo dobar na terenu." - zaključio je Benitez.

I branič "Redsa" Jamie Carragher kazao je kako se Bišćan izvrsno snašao na zahtjevnoj poziciji Stevena Gerrarda, kojeg su željeli angažirati nogometni giganti poput Chelsea i Real Madrida.

"3:1 je vrlo dobar rezultat za nas. Neki su prije utakmice govorili kako bi 0:0 ili 1:0 bio odličan rezultat budući da smo igrali bez Stevena Gerrarda. Ali mi smo unatoč tome postigli još bolji rezultat." - kazao je Carragher, pa dodao: "Uvjeren sam da ćemo u uzvratu, uspijemo li nametnuti svoju igru, uspjeti dovršiti posao do kraja."

"U uzvratu ćemo u momčadi imati Stevena Gerrarda, to će biti veliki poticaj za nas. No, moram reći da su Dietmar Hamman i Igor Bišćan briljantno odigrali protiv Bayera, toliko dobro da se Stevenovo odsustvo uopće nije primjetilo." - zaključio je Carragher.

Napomenimo za kraj da je Bišćan po izboru Liverpoolovih navijača na službenoj stranici kluba izabran za igrača utakmice.

Nakon izvrsnih igara hrvatska se sportska javnost s pravom pita zbog čega se Bišćanu, koji već pet godina igra u jednom od četiri najjača kluba prestižne Premierlige, ne pruži prilika za povratak u reprezentaciju.

Pročitajte više