Očajni Cvitanović u napad gurnuo braniča: "Teren nam je otežao, a lopta nije htjela u gol"

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

TRENER Dinama Mario Cvitanović vratio se na klupu Dinama prvi put nakon što je prošle srijede pretučen pred svojim stanom. Njegovi igrači nisu uspjeli svladati Istru u Puli, izvukli su samo 0:0 i tako ostali na četiri boda ispred Rijeke.

> DINAMO KIKSAO U PULI Sigali isključen, Istri poništen gol (0:0)

Nakon utakmice na Aldo Drosini, na kojoj je travnjak bio u vrlo lošem stanju, Cvitanović je za slabu igru okrivio uvjete na terenu.
 

"Bila je to iznimno zanimljiva utakmica po teškom terenu. Uvjeren sam da smo utakmicu kontrolirali čitavo vrijeme, inzistirali smo na pobjedi i na tri boda, što je vidljivo i po statistici po kojoj smo imali 14 udaraca na gol te stvorili 4-5 jako dobrih situacija, no lopta nije htjela u gol", kazao je Cvitanović dodavši kako je blatnjav teren uvelike otežavao dolazak njegovih igrača u završnicu akcija.

"Teren je nama otežavao dolazak u protivničku trećinu, ali inzistirali smo na kombinatorici i na našem stilu igre. S obzirom na naš profil igrača, nemamo drugih mogućnosti. Pokušali smo pri kraju utakmice s nekim drugim kombinacijama, Leškovića smo stavili gore u napad zadnjih pet minuta, a onda se dogodilo isključenje Sigalija pa smo se morali prilagoditi".

"Što je, tu je, zadovoljan sam htijenjem i željom koju su iskazali moji igrači te čestitam domaćoj momčadi koja se uglavnom branila i na kraju obranila", istaknuo je Cvitanović dodavši kako vjeruje da će propuštene šanse u Puli doći na naplatu u nekim drugim susretima.


Trener Istre 1961 Darko Raić Sudar izrazio je zadovoljstvo osvojenim bodom priznavši kako je na iznimno teškom terenu momčadi koja se brani puno lakše od one koja napada.

"Vjerujem da će nam ovaj bod protiv Dinama biti dobar poticaj za daljnji tijek sezone. Konsolidirali smo se i mislim da protiv svih možemo kvalitetno odigrati," zaključio je Raić Sudar.

 

Rezultati by SofaScore

 

Pročitajte više