LIGE PETICE

Trener Lyona odstupio. Mourinho spašava kaotičnu svlačionicu?

Foto: EPA

OLYMPIQUE LYON bio je u odličan u prvom dijelu sezone, a sve što je bilo dobro tada, okrenulo se naopako u drugom dijelu. Francuzi su ispali iz Lige prvaka, a situacija u klubu gora je iz dana u dan.

Trener Bruno Genesio i definitivno je odlučio napustiti klub na kraju sezone.

Francuski mediji objavili su da je sinoć u svlačionici priopćio igračima da uskoro odlazi. Istina, njemu svakako na kraju sezone istječe ugovor, ali se očekivalo da će barem razgovarati s upravom kluba oko produžetka suradnje.

Izgleda da je to brzo riješeno te da će Lyon morati u potragu za novim trenerom. A u posljednje vrijeme najglasnije bile su špekulacije o dolasku Josea Mourinha koje je u javnost plasirao francuski L'Equipe.

Sve je krenulo nizbrdo kad su ispali iz Liga kupa

Sve je krenulo nizbrdo kada je Lyon ispao u polufinalu Liga kupa kada je predsjednik Jan Michel-Aulas ljutito poručio Genesiju da mu neće produžiti ugovor. Momčad je od tada potpuno destabilizirana i niže neuspjeh za neuspjehom. Uslijedili su prvenstveni porazi od Dijona i Nantesa, pa je Lyonu sada ugroženo i treće mjesto koje donosi kvalifikacije za Ligu prvaka.

Ljuti rival St. Etienne udaljen je šest bodova, ali ima i utakmicu manje i lakši raspored do kraja. Lyon do kraja prvenstva gostuje kod Bordeauxa i Marseillea, dočekuje drugoplasirani Lille...

St. Etienne s druge strane od sedam preostalih utakmica četiri igra kod kuće, gostuje kod Monaca, Reimsa i Angersa.

Krizu je produbilo i kaotično stanje u svlačionici, tučnjave i svađe

Na krizu se nadovezala i zapaljiva atmosfera u svlačionici. Nabil Fekir se potukao s Marcelom, a Memphis Depay s bekom Mendyjem. Nitko od njih četvorice sinoć nije bio u momčadi na utakmici protiv Nantesa. Genesio je pokušao konsolidirati Lyonove redove, ali mu ne ide u prilog što igrači već znaju da je bivši i što je kod njih u potpunosti izgubio autoritet.

Danas je sazvana i izvanredna presica na kojoj je otkrio javnosti da neće voditi Lyon iduće sezone, a za to je, između ostalog, okrivio i društvene mreže.

"Već neko vrijeme klima oko kluba izrazito je negativna. To utječe na klub, ali i igrače. Zato ja iduće sezone neću biti ovdje. Odlučio sam da je to najbolje za interes kluba, institucije... Nadam se da će to odvesti Lyon u bolju budućnost te da će se do kraja sezone uspjeti kvalificirati za Ligu prvaka", kazao je Genesio.

"Živimo u svijetu interneta i društvenih mreža. Da smo i otišli u finale kupa i završili drugi, kontekst negativnih priča oko mene ne bi se promijenio."

Genesio je ostavio otvorenu i opciju ostanka u klubu, ali na nekoj drugoj funkciji koja zasad nije poznata. No prije toga najavio je kratku pauzu od svega.

Predsjednik Aulas svojim medijskim istupima sve otežava

Predsjednik Aulas svakodnevno demantira negativne informacije koje se pojavljuju u medijima, ali time samo pogoršava situaciju.

Nedavno je demantirao i medijske špekulacije da bi na klupu Lyona mogao sjesti Jose Mourinho. Portugalac se već neko vrijeme povezuje s francuskim klubom, klupa će mu biti oslobođena, ali je pitanje kako bi njegov ego podnio rad u klubu koji nije prvorazredni u europskom nogometu proteklih godina. A samo na takve je navikao.

Ipak, ni Mourinho baš ne može birati. Želio se vratiti u Inter ili Real, ali mu je Zidane zatvorio vrata u Madridu, dok ga direktor Intera Beppe Marotta ne želi u Milanu. Teško će i na klupu Paris Saint-Germaina jer je Thomas Tuchel dobio povjerenje i potpisat će novi ugovor. U Premier ligi su mu zatvorena poslije neuspjeha u Chelseaju i Manchester Unitedu.

U Bayernu ga neće, opcija je sve manje, a možda bi Lyon i Mourinho mogli pomoći jedan drugom u ovakvoj situaciji.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više