Trener Monaca: Sa Šimićem računam već protiv Nantesa

HRVATSKI reprezentativac nogometaš Dario Šimić (33) u četvrtak je predstavljen u prostorijama svog novog kluba, francuskog prvoligaša AS Monaca.

Šimića su u klubu predstavili kao rekordera po broju nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju (99). Uz Šimića, predstavljanju su nazočili predsjednik kluba Jerome de Bontin, trener Ricardo Gomes, te Marco Simone, nekad nogometaš Milana i Monaca, koji je najviše pripomogao transferu.

"Nakon što sam deset godina proveo u dva vrhunska talijanska kluba, Interu i Milanu, ne bojim se priključenju AS Monacu, čiji je projekt iznimno ambiciozan i privlačan. Susreo sam se s predsjednikom De Bontinom, koji me vrlo brzo uvjerio da će ovo biti novi veliki izazov u mojoj karijeri. Pokušat ću svojom kvalitetom i iskustvom pridonijeti klubu najviše što budem mogao", kazao je Darijo Šimić te dodao: 

"U svakom slučaju, iznimno sam sretan što ću uskoro odjenuti ovaj lijepi Monacov dres. Malo me samo plaši fizička nepripremljenost, obzirom da je Milan kasnije krenuo s pripremama za sezonu, iz tog razloga što talijansko prvenstvo kreće tri tjedna nakon francuskoga. Ipak, radim već tri tjedna i osjećam se prilično spremnim."

Šimiće je vrlo sretan što će u Monacu završiti svoju internacionalnu karijeru, ali napominje kako u Kneževinu nije došao na odmor nego je došao dati sve od sebe ne bi li Monacu omogućio da postane jedna od vodećih momčadi La Championnat.

"Iza sebe imam jako dugu karijeru, mnogo međunarodnih utakmica i mnogo naslova. Znam gdje sam i neće mi trebati puno vremena da bih se priviknuo. Natjecatelj sam po prirodi i nisam ovamo došao na odmor. To nije u mom mentalitetu", izjavio je hrvatski nogometaš.

Predsjednik De Bontin zahvalio se najzaslužnijima za realizaciju Šimićeva transfera.

"Najprije bih se zahvalio Marcu Simoneu, koji nam je najviše olakšao pregovore s AC Milanom. Oni su započeli prije nekoliko tjedana i danas mi je jako drago da su završili. Moje zahvale također idu i Zlatku Kranjčaru, izborniku hrvatske reprezentacije tijekom posljednjega Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i mom osobnom prijatelju, koji je također jako puno pripomogao Darijevoj odluci da nam se priključi. Vrlo smo zadovoljni što smo na dolazak privoljeli igrača takvog životopisa i talenta kao što je Dario Šimić", zaključio je De Bontin.

Na kraju je svoje kazao i trener Ricardo Gomes, nekadašnji brazilski reprezentativni stoper, koji je klupsku karijeru gradio u Benfici i PSG-u.

"Darija Šimića pokušavamo dovesti još od početka srpnja. To je igrač enormnog iskustva. Deset je godina živio u Seriji A, u Milanu i Interu, tako da će nam svakako donijeti pobjednički mentalitet. Obzirom, na njegove fizičke i tehničke kvalitete, Dario ima duh šampiona, a to je vrlo važno za našu mladu momčad. Bude i administrativno sve u redu, Šimić će kandidirati za momčad već ovog vikenda u Nantesu", potvrdio je Ricardo.

R.J./Totalsport
Foto: asm-fc.co

Pročitajte više