Nakon što se dokazao treneru Caparru, Babić "pali" u Monaco

Nakon što se dokazao treneru Caparru, Babić "pali" u Monaco

DONEDAVNI hrvatski reprezentativac Marko Babić i dalje rješava pitanje gdje će nastaviti svoju karijeru. Postoje dvije priče. Jedna koju je objavila španjolska Marca, a u kojoj se tvrdi da je dvadesetosmogodišnji Osječanin na pragu ostanka u Betisu i druga prema kojoj bi Babić uskoro mogao finalizirati ugovor s francuskim Monacom.

Španjolski list tvrdi da je Babić izvanserijskim zalaganjem na treninzima u posljednje vrijeme zaslužio ostanak u klubu iz Seville. Navodno je izgubio nekoliko kilograma koji su bili okarakterizirani kao višak, na treninzima se zalaže više od ostataka momčadi, a i na pripremnim je utakmicama pokazao zavidnu formu koja je udobrovoljila trenera Chaparra s kojim do sada nije bio u idealnim odnosima. No uprava i dalje nije sigurna što učiniti s bivšim hrvatskim reprezentativcem čija se trenutačna vrijednost procjenjuje na dva i pol milijuna eura, a prema sadašnjim informacijama bliže su odluci da ga se proda, nego da ga se zadrži.

Dogovor s Monacom pred zaključenjem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, iz pouzdanih izvora saznajemo da je Babić već nekoliko tjedana u intenzivnim pregovorima s francuskim Monacom gdje stanuju dvojica hrvatskih reprezentativaca Jerko Leko i Nikola Pokrivač. Predsjednik Monaca Jerome de Bontin veliki je ljubitelj hrvatskih nogometaša i veliki prijatelj Cice Kranjčara s kojim se zna još iz "bečkih" dana bivšeg hrvatskog izbornika. Svježa su sjećanja od prije nekoliko tjedana kada je u redove svog kluba htio dovesti i Niku Kranjčara, no njegova je ponuda bila preskromna za Portsmouthove apetite pa je cijela stvar propala.

U prilog zaključenju cijele stvari ide i činjenica da klub iz Kneževine vapi za rješenjem na poziciji lijevog beka, a "jeftini" Babić bio bi vrlo povoljno i isplativo rješenje. U trenutačnoj situaciji Osječanin bi gotovo sigurno našao mjesta u prvih jedanaest, a konstantnost bi mu možda omogućila i povratak u Bilićeve kombinacije iz kojih je ispao sredinom proteklog kvalifikacijskog ciklusa za Euro u Austriji i Švicarskoj.

M.P.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara