LIGE PETICE

Trener Seville nakon važne pobjede objavio: "Imam kroničnu leukemiju"

Foto: Gulliver / Getty Images

SEVILLA je u 31. kolu La Lige izborila važnu pobjedu 2:0 kod Valladolida koja ju je dovela na samo bod od zone Lige prvaka. Ali nakon utakmice nikome nije bilo do slavlja.

Jer Joaquin Caparros (63), kojem je ovo treći put da vodi andaluzijski klub, objavio je da boluje od kronične leukemije. Ali i poručio da nastavlja s radom:

"To neće utjecati na moj rad. Nastavit ću sa životom kao i do sada. Ne primam nikakvu terapiju. Želim uživati u poslu. Želim uživati u prilici koju su mi pružili predsjednik i uprava. Odlučniji sam nego ikad prije. Ne želim više pričati o ovome, ali želio sam da svi ovo znaju, ali i da ostanu mirni."

Kronična leukemija je tip raka koji napreduje sporo i ne traži uvijek hitan tretman.

Ovo je druga sezona zaredom da je treneru Seville dijagnosticiran rak. 

U studenom 2017. Eduardo Berizzo to je priznao igračima na poluvremenu domaće utakmice s Liverpoolom u Ligi prvaka i pri vodstvu gostiju 3:0. Igrači su nakon toga zapeli za trenera i izjednačili na 3:3.

Ali uprava ga je otpustila mjesec dana kasnije, nakon što je uspješno operirao rak prostate. Sada je izbornik Paragvaja. 

Caparros je bio trener niza klubova iz Primere: Deportiva, Athletic Bilbaa, Mallorce, Levantea, Granade, Osasune.

Sevillu je trenirao od 2000. do 2005. i u dvije vatrogasne misije; krajem prošle sezone, kada je otpušten Vincenzo Montella, a vratio se i prije tri tjedna nakon što je Pablo Machin dobio otkaz povodom ispadanja od praške Slavije u Europa ligi. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više