Trener Southamptona objasnio zašto Oršić ne igra: Nije stvar u kvaliteti

Foto: Profimedia

SOUTHAMPTON je izgubio kod kuće od Bournemoutha (0:1) u 33. kolu Premier lige te je s 24 boda i dalje posljednja momčad, koja je pet kola prije kraja jako blizu ispadanja. Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car odigrao je cijelu utakmicu, dok Mislav Oršić nije bio u sastavu.

Novinari su trenera Southamptona pitali je li klub doveo napadače koji nisu dovoljno dobri. Podsjetimo, Oršić je krilni napadač koji je u zimskom prijelaznom roku stigao u Southampton, ali nije dobio pravu priliku kod prošlog trenera Nathana Jonesa, a zatim ni kod Sellesa, već je uglavnom bio na tribinama.

"Neću procjenjivati momčad. Imam velik kadar s 30 ili 31 igračem i uvijek pričamo o onima koji nisu tu. Da sam danas koristio druge igrače, razgovarali bismo o onima koji nisu nastupili. Nije na meni procjenjivanje kvalitete igrača. Moram raditi s velikom momčadi. Svaki tjedan imamo istu priču jer postoji puno opcija", odgovorio je Selles.

"Oršić je prošli tjedan bio u momčadi. Ne radi se o kvaliteti"

Novinari su nastavili s temom. Pitali su Sellesa misli li da igrači koji uopće nisu u momčadi jednostavno nisu dovoljno dobri. "Mislav Oršić je prošli tjedan bio u momčadi, a Paul Onuachu također. Slučajevi nisu isti. Ne mislim da se radi o kvaliteti. Moram donositi odluke i onda vama dati komentar o tome kako se ne radi o njihovoj kvaliteti", odgovorio je trener Southamptona.

Oršić je sa Southamptonom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine. Dosad je upisao svega pet nastupa za engleski klub, a vrijednost na Transfermarktu mu pada. U studenom 2022. bio je procijenjen na deset milijuna eura, a sada je na sedam.

Pročitajte više