ABA LIGA

Trener Zvezde: Budućnost je željela titulu provokacijama, a ne igrom

Foto: ABA liga

TRENER Crvene zvezde Milan Tomić govorio je o finalnoj seriji ABA lige u kojoj je njegova momčad u kaotičnoj atmosferi tijekom svih pet utakmica uspjela slaviti rezultatom 3:2 u pobjedama protiv Budućnosti i osvojiti titulu, uz plasman u Euroligu sljedeće sezone.

>>> Budućnost: Zahtijevamo da se finalna serija ABA lige poništi

>>> Prvi čovjek Zvezde: Repeša je kriv, navijači su mu odgovorili

"Tijekom cijele finalne serije pokušao sam biti koncentriran samo na košarku. To je bio jedini način da se odigra dobro i pobijedi Budućnost. Prvu utakmicu smo dobili s 19 razlike, drugu s 38. Onda smo stigli u Podgoricu, gdje su nas od aerodroma vozili sat vremena, okolo naokolo, da bismo što kasnije došli u hotel. Zakasnili smo na večeru pa su oko tri-pola četiri ujutro bacali baklje i petarde na hotel da igrači ne bi mogli spavati", započeo je Tomić na RTS-u pa nastavio.

"Na poluvremenu su me spriječili da uđem u tunel. Pojavila su se dva čovjeka ispred mene i pljunula me u lice s 30 centimetara udaljenosti, gdje ja nisam reagirao ni u jednom trenutku", otkrio je.

Potom je nastavio o atmosferi u Podgorici, u kojoj je, kako kaže, Budućnost željela osvojiti titulu bez igranja košarke.

"Bilo je napada na igrače, gađanja članova uprave, ljudi nisu mogli ni gledati utakmicu... Sve se svodilo na provokacije, da mi reagiramo pa da Budućnost dobije titulu na neki drugi način. To se događalo i na terenu od strane igrača Budućnosti. Bilo je udaranja koje suci nisu sankcionirali. Norris Cole, fenomenalan igrač koji je igrao u NBA ligi, tijekom serije je tri puta laktom udario naše igrače kako bi isprovocirao da se nešto dogodi. Htjeli su dobiti titulu a da ne igraju košarku", smatra strateg beogradskog kluba.

"Nova godina je prošla, sada je travanj. Da je Nova godina pa i da razmislimo da im poklonimo titulu. Nisam želio ulaziti u sve ovo, ali je Budućnost nastavila s priopćenjima i morao sam ovo reći. Bili smo mnogo bolji u Podgorici i mogli smo tamo riješiti seriju, ali je bilo nekih stvari koje su utjecale na rezultat tamo. Na kraju, mislim da je ponašanje naših igrača, Zvezde kao kluba i stručnog stožera bilo na europskoj razini. Zato smo zasluženo osvojili titulu i sljedeće ćemo sezone igrati Euroligu. Samo s takvim pristupom možete sudjelovati u Euroligi", zaključio je. 

Pročitajte više