Trenerski nomad Bora Milutinović preuzeo vođenje reprezentacije Iraka

BORA MILUTINOVIĆ, 64-godišnji srpski nogometni stručnjak, najavio je danas kako će preuzeti vođenje reprezentacije Iraka. Za sada čelnik Nogometnog saveza Iraka Tareq Ahmed nije i službeno potvrdio vijest, no prema pisanju stranih medija to će učiniti u sljedećih nekoliko dana, a Milutinović se već nalazi u obližnjem Kataru.

Podsjetimo, kako je do veljače ove godine klupu Iraka vodio Jorvan Vieira, brazilski nogometni trener koji je razočarao naciju na Zaljevskom kupu, a brzo su mu zaboravili uspjeh iz 2007. godine kada je osvojio Azijski kup nacija.

"Prihvatio sam"

"Istina je. Dobio sam ponudu za vodim Irak na Kupu konfederacija i to sam prihvatio" potvrdio je danas Milutinović, a što su prenijele gotovo sve strane agencije. Za sada nisu poznati detalji ugovora.

Naime, Milutinović je na svojevrsnom Hall of Fame istaknut kao jedini trener koji je vodio pet različitih reprezentacija na pet Svjetskih prvenstava: Meksiko (1986.), Kostariku (1990.), SAD (1994.), Nigeriju (1998.) i Kinu (2002.). Prije Iraka vodio je Jamajku, a dobio je otkaz krajem 2007. godine nakon što ih je vodio svega godinu dana.

Čelnici nogometnog saveza Jamajke nikada nisu objasnili razloge zašto su raskinuli ugovor sa srpskim trenerom, koji je bio potpisan na četiri godine.

Recimo na kraju kako će se Kup konfederacija igrati ovog ljeta u Južnoj Africi, točnije u lipnju a sudjeluje osam ekipa , na kome učestvuje osam ekipa. Milutinovićev Irak je u Grupi A s Južnom Afrikom, europskim prvakom Španjolskom te Novim Zelandom. Grupa B nudi niz poslastica jer je tu Brazil, Italija Sad i Meksiko.

M.M.
Foto. Arhiva

Pročitajte više