Tri hajduka iz `95. složno tvrde: "Hajduk je pokazao da može otići i korak dalje"



CIJELA nogometna Dalmacija slavila je sinoć do kasno u noć prvu Hajdukovu pobjedu u nekoj od grupnih faza europskog natjecanja nakon 16 godina.

U posljednjoj minuti sudačke nadoknade Ante Vukušić srušio je Anderlecht. Posljednji put kada su Splićani slavili jednu od spomenutih pobjeda bilo je baš u sezoni 94./95. kada su Bijeli u Ligi prvaka pobijedili 2:1, i to upravo Anderlecht.

Bivši Bijeli trio smatra kako je Hajduk zaslužio pobjedu

Goran Vučević, tadašnja Hajdukova radilica sa savršenim pregledom igre, smatra kako Hajduk u jučerašnjoj utakmci nije odigrao bogzna što, no mišljenja je kako je pobjeda Splićana u potpunosti zaslužena.

"Bodovi se gledaju, igra se zaboravlja. Hajduk nije djelovao tako dobro kao u prethodnim euroutakmicama, posebno u prvom dijelu. U drugom je malo živnuo, stvorio puno više prilika i djelovao puno bolje od svog protivnika, što u konačnici pobjedu čini potpuno zasluženom."

Sličnog je mišljenja i njegov tadašnji kolega, a sada član Bilićevog stručnog stožera, Aljoša Asanović.

"Kad osvojiš tri boda protiv ekipe kao što je Anderlecht, i to na onakav način, s pravom se možeš nadati koraku više. Složio bih se s mišljenjim kako je utakmica bila lošija nego što su bile ostale europartije koje je Hajduk ove sezone odigrao u Europi, no moram pohvaliti Hajdukove igrače u tom pogledu što Belgijci praktički nisu stvorili ni jednu pravu priliku. S druge strane, Bijeli su imali tri mrtve šanse od kojih su jednu na kraju uspjeli i realizirati."

U svom stilu, pomalo flegmatičan, ali realan i iskren bio je sportski direktor RNK Splita Nenad Pralija čiju će "bombu" koja je prije 16 godina završila u samom kutu Anderlechtovih vrata, svi ljubitelji Hajduka pamtiti cijeli život.

"Svaki kometar je suvišan, najvažnije je da je Hajduk ostvario pobjedu i došao do tri boda koja mu otvaraju vrata daljnje borbe za prolazak. Momci su sada potvrdili tezu da mogu ravnopravno igrati s jakim europskim momčadima."

Atmosfera na Poljudu postala tradicija

Torcida je po tko za koji put napravila nezaboravan dekor na tribinama. Bivša Hajdukova trojka za Index kaže kako to više u Splitu nije nikakvo iznenađenje, već kako je ambijent na Poljudu postala normalna stvar koja iz Bijelih igrača izvlači ponekad i ono za što ne znaju da imaju u sebi.

"Što reći o atmosferi? Bila je fenomenalna, kao i uvijek, i po tko zna koji put se pokazalo da je Torcida i više od dvanaestog igrača. Mislim da bi u onako tvrdoj jučerašnjoj utakmci, bez onakve Torcide, Hajduk teško došao do pobjede", kaže Vučević.

Pralija je još jednom bio kratak i jasan.

"Ma moram pohvaliti sjajnu publiku koja je po tko zna koji put napravila nevjerojatan ambijent, bez koje bi sve ovo bilo puno teže ostvariti."

"Priče o atmosferi već su postale pomalo dosadne. Što reći osim u superlativima? Ona je na Poljudu već zadnjih 30-40 godina na istom nivou", zaključio je Aljo.

Pročitajte više