Tuchel u nevjerici da Bayernu ovo nije suđeno. Bizarna greška bivšeg dinamovca

Foto: Screenshot/X

ARSENAL i Bayern remizirali su u Londonu rezultatom 2:2 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Bukayo Saka u 12. minuti i Leandro Trossard u 76. minuti zabili su golove za Arsenal, a Serge Gnabry u 18. minuti i Harry Kane u 32. minuti bili su strijelci za Bayern. Uzvratna utakmica igra se sljedeću srijedu u Münchenu.

Nakon utakmice se puno priča o suđenju, a prigovore na švedskog suca Glenna Nyberga imaju obje strane. Domaćini smatraju da su oštećeni za kazneni udarac u petoj minuti sudačke nadoknade. Bukayo Saka prošao je između igrača posljednje linije Bayerna i izašao pred Manuela Neuera. Došlo je do sumnjivog kontakta između njih, ali švedski sudac je ostao nijem.

Bizarna pogreška na štetu Bayerna

O prethodnoj situaciji se može diskutirati je li sudac trebao nešto dosuditi, ali zato se situacija gdje je trebao biti dosuđen kazneni udarac za Bayern čini prilično čistom i istovremeno vrlo bizarnom. Naime, pri rezultatu 2:1 u korist Bavaraca, Arsenalov vratar David Raya izveo je loptu s peterca nakon sučevog zvižduka, a bivši igrač Dinama Gabriel uzeo je loptu u svoje ruke, vratio je na crtu peterca i ponovno dodao loptu vrataru.

Igrači Bayerna tražili su penal, ali Šveđanin nije htio ni čuti, iako je bilo evidentno da je mladi Arsenalov igrač napravio kardinalnu bizarnu pogrešku. Nakon utakmice trener njemačke momčadi Thomas Tuchel bio je bijesan zbog odluke suca: "On igračima govori da je to dječja pogreška i da zbog toga neće dati kazneni udarac u četvrtfinalu Lige prvaka. To je potpuno novi način tumačenja pravila, nevjerojatno. Ovo boli."

 

Pročitajte više