HNL

Tudor nakon pobjede nad Istrom kritizirao ulogu stopera u modernom nogometu

Foto: Hajduk Digital

HAJDUK je danas s 2:0 slavio protiv Istre 1961 u utakmici 1. kola nove sezone HNL-a, a pogotke su zabili stoper Kristian Dimitrov i napadač Adam Gyurcso. 

Prvi je od igrača pred Mirtu Šurjak izašao Darko Todorović, novi desni bek Hajduka koji je stigao iz Red Bull Salzburga kao zamjena za Josipa Juranovića.

"Drago mi je da sam asistirao za drugi gol i dobro počeo u Hajduku, jako mi je drago da smo osvojili tri boda. To je ono najvažnije", rekao je Todorović pa najavio utakmicu s Osijekom:

"Svaka utakmica je teška na svoj način, nije nam bilo lako ni protiv Istre, ali čeka nas isto tako teška utakmica u Osijeku."

Strijelac Hajdukova drugog gola sretan što se vratio

Adam Gyurcso, povratnik u momčad Hajduka, bio je sljedeći na stolici.

"Sretan sam što zabio pogodak i tako se vratio u Hajduk. Igrao sam malo van pozicije, ali ja sam tu zato da igram gdje god treba", rekao je Gyurcso pa dodao:

"Očekivali smo da ćemo ranije zabiti prvi gol i da će utakmica biti lakša, ali na kraju je najbitnije da smo pobijedili. Sad nas čeka Osijek, protiv njih je uvijek teško igrati. Ipak, mi idemo tamo po tri boda. Bit će to puno otvorenija utakmica od ove, to bi nam moglo ići na ruku."

Nakon Gyurcsa na stolicu Hajduk Digitala zasjeo je Petar Bosančić, dobro poznato lice na Poljudu. On je kratko prokomentirao kako je Istra propustila iskoristiti svoje prilike, a Hajduk nije. Riječ je tada predao Danijelu Jumiću, koji je s klupe vodio Istru u ovoj utakmici:

"Mi smo se danas trudili ne misliti na ono što se događa u klubu, već pokušati napraviti ono što možemo na terenu, ali Hajduk je bio bolji. Mi smo igrali u niskom boku, ali kvaliteta Hajdukove momčadi je velika. Vide se automatizmi u igri, vidi se kvaliteta, uopće ne sumnjam da će Tudor napraviti veliki posao s Hajdukom", rekao je Jumić. 

Tudor kritizirao ulogu stopera u modernom nogometu

Posljednji je na stolicu sjeo Igor Tudor, koji je istaknuo teške vremenske uvjete na Poljudu, na kojem je za vrijeme susreta bilo oko 35 stupnjeva.

"Velika vrućina i velika sparina, igralo se u sporom ritmu. Nije ovo nogomet koji može biti s obzirom na koronu i manjak priprema, ali na kraju zaslužena tri boda. Idemo se sada dalje dizat", rekao je Tudor pa dodao:

"Uvijek su napadači i broj deset ljudi koji rade razliku i oni imaju biti najbolji na terenu ako želite postići rezultat. Falilo nam je nekoliko igrača u napadu, ali Dolček i Gyurcso su odigrali svoje uloge. Što se tiče Dimitrova, lijepo je da je zabio. Danas je moderno da stoperi puno igraju prema naprijed, a ja sam ipak pobornik toga da stoperi prvo moraju biti obrambeni igrači. Čak i kod manjih ekipa stoperi znaju biti nogometaši koji najviše igraju s loptom, a vidjeli smo u nekim utakmicama Lige prvaka da to i nije uvijek najbolje."

Pročitajte više