Tudor nakon šokantne pobjede grli spasitelja. Pola sata ranije opet mu je bio rezerva

Screenshot: Twitter

SEDAM minuta prije kraja regularnog dijela derbija kod Monaca u 15. kolu, Marseille je gubio 2:1. Niti 15 minuta kasnije, duboko u sudačkoj nadoknadi, zabio je za pobjedu 3:2, kojom je Igor Tudor vjerojatno spasio posao. Oba kasna gola za preokret namjestio je Dimitri Payet, legenda Marseillea, prema kojoj je odmah nakon kraja šokantne utakmice Tudor trčao i grlio je.

Tudor je uveo Payeta samo zbog teške ozljede marokanske zvijezde

Payet je inače u Tudorovoj nemilosti. Na ovoj utakmici vjerojatno, kao što je inače slučaj, ili ne bi ni ušao u igru ili bi dobio mrvice, da se pola sata ranije nije teško ozlijedio Amine Harit. Zvijezda reprezentacije Maroka je deset dana prije utakmice protiv Hrvatske na SP-u morala teren napustiti na nosilima.   

Ovako je Tudor morao uvesti Payeta (35) koji je velikan Marseillea te kapetan kluba. Ovo mu je druga gaža u klubu u koji se vratio 2017. iz West Hama, nakon što je ondje sjajnim igrama Slavenu Biliću donio senzacionalnu sezonu. Međutim, nije mogao bez Marseillea, za koji je odigrao 313 utakmica, postigao 75 golova i namjestio 95. Ipak, Tudor jako rijetko koristi kapetana.

Velikan Marseillea je u Tudorovoj nemilosti

Nije ga uvodio u igru u ključnom meču Lige prvaka prije dva tjedna, kada je nevjerojatnim domaćim porazom od Tottenhama ispao iz Europe. Uostalom, kao ni protiv istog suparnika u Londonu te protiv Sportinga ili kod Eintrachta. As Marseillea je u šest utakmica Lige prvaka sakupio tek 78 minuta.

Od 14 prvenstvenih utakmica (jednu je propustio zbog ozljede), na samo pet je bio starter. Jasno je zašto igrač koji je prošle sezone imao 16 golova i 13 asistencija, ove pod Tudorom do sinoć imao samo po jedan gol i asist. Zato je Tudor bio pod žestokim kritikama francuskih novinara i legendi Marseillea, kako nakon utakmice s Tottenhamom, tako i nakon pobjede nad Lyonom prije tjedan dana.

I onda je Payet, kod Monaca uveden "rano" zbog više sile, spasio trenera koji ga ne želi. Naime, do ovog meča je Marseille u zadnjih pet prvenstvenih utakmica dobio samo jednu te izgubio čak tri. Tako je od bliskog pratitelja lidera PSG-a pao na četvrto mjesto i postao prisiljen boriti se za treće, koje iduće sezone vodi u Ligu prvaka.

15 minuta promijenilo sve. Tudor sada trči do Payeta i grli ga te mu se klanja na presici

U isto vrijeme ispao je ne samo iz LP-a, nego i općenito iz Europe, tako da je Tudor prije duge pauze, koja traje do 28. prosinca, morao pobijediti Lyon i kod Monaca. To je i uspio zahvaljujući Payetu. Jasno je zašto je odmah nakon što je sudac označio kraj trčao na drugi kraj terena kako bi grlio Payeta. Samo što nije mogao doći na red od igrača Marseillea koji su okružili legendu i čestitali joj. 

"Ovo je velika pobjeda. Utakmica je od samog početka bila otvorena, obje momčadi su mogle slaviti, nama su pobjedu donijeli igrači koji su ušli s klupe. Jako sam zadovoljan s njima, prvenstveno s Payetom. On nam je donio mentalnu snagu", poklonio se Tudor neočekivanom junaku dramatičnog trijumfa i na presici nakon utakmice. 

 

Pročitajte više