Rebić zahtjevom stopirao pregovore s Bešiktašom?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

ANTE REBIĆ (30) je u ljeto 2023. napustio Milan i potpisao dvogodišnji ugovor s Bešiktašom. Hrvatski napadač stigao je kao veliko ime, međutim zbog ozljeda i slabe forme nije opravdao taj status. U ovoj sezoni upisao je 23 nastupa, odnosno na terenu je proveo svega 691 minutu i za to vrijeme postigao jedan i asistirao za pet pogodaka.

Iako mu ugovor vrijedi do ljeta 2025, turski mediji Fotomac i Habertürk pišu da Bešiktaš traži rješenje kojim bi ga se riješio već u idućom prijelaznom roku. Međutim, Rebić je navodno poručio da mu ugovor vrijedi još godinu dana, pa zbog toga želi da mu se u slučaju prijevremenog raskida ugovora isplati svih 2.5 milijuna eura za iduću sezonu, koliko mu neslužbeno iznosi plaća.

Fotomac i Habertürk tvrde da je Rebić "zahtjevom stopirao pregovore", ali će Bešiktaš uskoro pokušati pronaći drugo rješenje. Jedna od opcija je razmotriti eventualne ponude koje bi na kraju ove sezone mogle stići za Rebića. Prema Transfermarktu, stranici specijaliziranoj za procjenjivanje vrijednosti nogometaša, Rebić vrijedi 3.2 milijuna eura.

Dinamo i Hajduk razmišljaju o dovođenju Rebića?

Podsjetimo, turski mediji, koji se dosad nisu pokazali osobito preciznim izvorima, nedavno su tvrdili kako su Dinamo i Hajduk zainteresirani za dovođenje Rebića. Takvim je pisao da Bešiktaš ne bi radio probleme Rebiću prilikom odlaska, dok je novinar Milliyeta Hakan Kurt uz Hajduk naveo i interes Dinama.

Rebić nije igrao za Hrvatsku otkako je kritizirao Dalića

Rebić je u karijeri nastupao za RNK Split, Fiorentinu, RB Leipzig, Veronu, Eintracht Frankfurt i Milan. S Eintrachtom je pod vodstvom hrvatskog trenera Nike Kovača osvojio njemački kup 2018., dok je s Milanom 2022. bio prvak Serie A.

Igrajući za hrvatsku reprezentaciju, Rebić je sakupio 42 nastupa i tri pogotka te ima srebro sa Svjetskog prvenstva 2018. Međutim, nije za nju igrao od 2021. godine i Europskog prvenstva nakon kojeg je kritizirao izbornika Zlatka Dalića.

Pročitajte više