Turci: Možemo pobijediti Nijemce

TURSKA nogometna reprezentacija je izborila polufinale Eura protiv Njemačke nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca u četvrtfinalu protiv Hrvatske. Sada izjavljuju kako se ne plaše niti "elfa".

Semih Senturk je uistinu bio turski "spasitelj", što mu je i inače nadimak u Fenerbahačeu jer i inače zna zabijati golove u posljednjih minutama susreta.

Iako bez velikog broja ozlijeđenih i kartoniranih igrača, Turci smatraju da protiv Njemačke neće igrati podređenu ulogu. Podsjetimo, Turska u polufinalnom susretu protiv Njemačke, osim prvog golmana Demirela koji je dobio dvije utakmice suspenzije zbog crvenog kartona protiv Češke, neće moći računati na Ardu Turana, Tuncaya Sanlija i Emrea Ašika koji su u jučerašnjem susretu dobili drugi žuti karton. Pitanje je hoće li i kapetan Emre Belozoglu biti spreman dok je jedan od važnih obrambenih igrača Servet Cetin ozlijeđen i neće nastupiti. 

" Istina, mnogo naših kvalitetnih igrača neće nastupiti protiv Njemačke zbog ozljeda ili kazni. No, oni koji će ih zamijeniti bit će dobri, jer je ova reprezentacija neustrašiva. Moraju biti dobri, jer drugog izbora nemao" - kazao je Nihat Kahveci, koji bi, unatoč ozljedi bedra, trebao biti spreman za polufinale.

"Možemo igrati dobro protiv Nijemaca, možemo i pobijediti, no ne samo njih, već bilo koju reprezentaciju. Važno je vjerovati u sebe i nastavimo li to i raditi, nema razloga da se plašimo ijednog suparnika" - potvrdio je Nihatove riječi Hamit Altintop.

Za reprezentaciju Turske protiv Njemačke neće zbog kartona kontinuirati Arda Turan, Tuncay Şanlı i Emre Aşık , dok su Volkan Demirel, Emre Belözoğlu i Tümer Metin pod velikim znakom pitanja. Sigurno je da zbog ozljede neće nastupiti Servet Çetin i Emre Güngör .

Totalsport/M.Š.
Foto: Index

Pročitajte više